Lina Kuduzović Foto: SOJ RTV SLO
Lina Kuduzović Foto: SOJ RTV SLO

VEČ O IZVAJALCU
Facebook
Instagram

ZGODOVINA NA EMI
2015: Prva ljubezen (otroška Evrovizija)

BIOGRAFIJA
Lina Kuduzović je zanimanje za glasbo začela kazati že od malih nog. Aprila 2010 je prvič zapela v oddaji Slovenija ima talent in tako očarala občinstvo in žirijo. Na avdiciji je zapela "I Will Always You Love", v polfinalu pa My Heart Will Go On od Celine Dion. V zadnji oddaji 6. junija 2010 je pred celotno Slovenijo zapela Power Of Love od Jennifer Rush in tako zmagala v prvi sezoni šova Slovenija ima talent.
Poleti 2013 se je z družino preselila v Švico. Leta 2015 je zastopala Slovenijo na otroški Evroviziji in s pesmijo Prva ljubezen osvojila končno 3. mesto. Po nekaj letih življenja in glasbenem izpopolnjevanju v Švici je nastopila v glasbenem šovu Največji talenti Švice (Die grössten Schweizer Talente). Na avdiciji se je predstavila s pesmijo Footprints In The Sand od Leone Lewis. Sven Epiney se je takrat odločil, da bo stisnil zlati gumb, in tako se je avtomatično uvrstila v polfinale. Prišla
je do finala.
Leta 2017 je tekmovala na The Voice Kids Germany in prišla v finale. Nato jo je poklical njen zdajšnji producent Florian Krahe, s katerim sta ustavarila pesem Ephemeral (pod skladbo se podpisujeta še Scott Perdue in Raay). 3. junija 2019 je napisala pesem man like u. To označuje za zelo osebno: "Napisala sem jo s srcem in z igranjem klavirja. Zelo veliko bi mi pomenilo, če bi to pesem lahko predstavila slovenski javnosti. Zame je zelo pomembno, da sama napišem pesem, ker jo tako lahko tudi najbolj začutim, in upam, da se lahko dotaknem tudi drugih src."