Slovenija je v finalu 63. Pesmi Evrovizije! Foto: EPA
Slovenija je v finalu 63. Pesmi Evrovizije! Foto: EPA

Evrovizijski poznavalci so za slovenski nastop povedali, da je izjemno dodelan in da je Slovenija ena izmed tistih držav, ki so na stavnicah najbolj podcenjene, ter da bi si Pesem Evrovizije v finalu zaslužila eno sodobno poppesem, s kakršno se Slovenija predstavlja.

In Lei je uspelo, uvrstila se je v veliki finale. "Tujina nas je dobro sprejela, vem, da bomo točko dobro oddelali, da bodo tudi Slovenci ponosni na nas," je dve uri pred finalom povedala Lea. 28-letna Primorka je s svojim nastopom, med njim je pozornost občinstva pritegnil tudi premišljeni premor, dvignila na noge areno Altice, prislužila si je izjemen aplavz, je iz Lizbone poročala MMC-jeva novinarka Klavdija Kopina.

Dogajanje iz zakulisja Evrovizije lahko spremljate na MMC-jevih družbenih omrežjih Instagram in Facebook.

In kdo se z Leo veseli uvrstitve v sobotni finale: heavymetalski Madžar, Srbi so tradicionalne balkanske etnonapeve in glasbila pomešali z elektroniko, norveški violinist, poskočni Moldavci ...

Katera pesem iz drugega predizbora vam je bila najbolj všeč? Prisluhnite vsem desetim finalistom.


RTV Slovenija lahko po pravilih Evropske radiodifuzne zveze (EBU) objavi dveminutne izseke posameznih nastopov, na YouTubu pa si lahko ogledate celotni Leein nastop.