Camilla je bila rojena na Kubi, a že od malih nog živi v ZDA. Ima tudi ameriško državljanstvo. Foto: Reuters
Camilla je bila rojena na Kubi, a že od malih nog živi v ZDA. Ima tudi ameriško državljanstvo. Foto: Reuters
Janet Jackson
Janet Jackson - prejemnica nagrade za "globalno ikono". Foto: Reuters

21-letna zvezdnica je zaslovela kot članica dekliške skupine Fifth Harmony, ki je nastala po drugi sezoni ameriške različice resničnostnega šova X Factor leta 2012, nato pa se je podala na samostojno pot. Njena največja uspešnica do zdaj je nedvomno skladba Havana. Camilla je slavila že na podelitvi MTV-jevih videonagrad avgusta.

Na tokratni podelitvi, ki je potekala v Bilbau v Španiji, ni skrivala sreče nad uspehom, ob tem pa je svoje oboževalce v ZDA pozvala, naj se udeležijo torkovih vmesnih kongresnih volitev. Dodala je, da se ne otepa vloge vzornice: "Moje sporočilo ljudem je preprosto – počnite tisto, kar vas osrečuje. Čeprav vas je morda strah, je vredno tvegati, saj je vaša sreča vaša odgovornost. To vedno znova rada poudarim. In da, zelo pomembno je tudi, da se udeležujete volitev!"

Če je bil to večer Camille Cabello, pa ga bo ameriška popzvezdnica Ariana Grande zagotovo hitro pozabila, saj je bila nominirana v petih kategorijah, a je ostala praznih rok.

Nagrado za "globalno ikono" je prejela Janet Jackson, ki je v nekajminutnem nastopu v Bilbau na štirih odrih zapela največje uspešnice iz svoje 40-letne kariere. Večer je povezovala ameriška igralka in pevka Hailee Steinfeld, ki se je pokazala v osmih različnih toaletah, preizkusila pa se je tudi v pevski vlogi. Nastopili so tudi angleški rokerji Muse, Bebe Rexha, Halsey in Nicki Minaj.

Američan DJ Marshmello je postal najboljši izvajalec elektronske glasbe, Dua Lipa je bila nagrajena za najboljšo poppevko, Shawn Mendes za najboljši nastop v živo, 5 Seconds of Summer pa so postali najboljši rokerski izvajalci.