Njegova voščena lutka bo v londonskem muzeju na ogled od prihodnjega tedna naprej. Foto: AP
Njegova voščena lutka bo v londonskem muzeju na ogled od prihodnjega tedna naprej. Foto: AP

Za razkritje lutke enega najbolj vročih glasbenikov ta hip so izbrali mačjo kavarno Lady Dinah's Cat Emporium v Londonu, v kateri gostje pijejo kavo v družbi različnih mačk.

Sheeranova lutka je oblečena v znamenito karirasto srajco, po kateri je glasbenik znan, v rokah pa ima predmet, s katerim se je v spomin vtisnil praktično vsakemu – akustično kitaro, hkrati pa je na lutki vidnih še nekaj izmed njegovih številnih tetovaž. Pozabili niso niti na zaročni prstan, za katerega glasbenik pravi, da bi ga moralo v današnjem času nositi več moških.

Oboževalci so se tako na odkritju lutke zbrali v okolju, ki bi bilo kot velikemu ljubitelju mačk zagotovo všeč tudi glasbeniku. "Glede na to, kako zelo rad ima živali, se nam je mačja kavarna v Londonu zdela odlična izbira in nekaj, kar bi zagotovo odobril tudi sam Ed Sheeran," je v izjavi pojasnil Edward Fuller, generalni direktor Madame Tussauds v Londonu.

Lutko bodo kmalu po svečanem odkritju odpeljali v muzej, kjer si jo bodo obiskovalci lahko ogledali od prihodnjega tedna naprej.

Več utrinkov pa si lahko ogledate spodaj.