Njegove latino-pop-rockovske uspešnice v klasično obarvani preobleki zvenijo polno in kakovostno, kar pride še posebej do izraza na koncertu. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Njegove latino-pop-rockovske uspešnice v klasično obarvani preobleki zvenijo polno in kakovostno, kar pride še posebej do izraza na koncertu. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Jan Plestenjak v Hali Tivoli

Svoj že deveti studijski album Klasika, ki vsebuje kar 22 starih pesmi v novi klasični preobleki in tri nove, je predstavil s Simfoniki in preprosto: več kot navdušil razigrano občinstvo.

Vrnitev h klasiki
Tvoj song, 3x me poljubi, Amore mio, Bela noč, Iz pekla do raja, Bolezen, Barka iz perja, Ker te ljubim, Iz drugega sveta in mnoge druge njegove stare pesmi z že izdanih albumov zvenijo precej drugače v novi podobi. To želi Jan prikazati z veliko dvoransko koncertno slovensko turnejo, ki jo je začel ravno s koncertom v Hali Tivoli. V naslednjih dneh ga čakajo še koncerti v Mariboru, Ajdovščini in Novem mestu.

Razpoloženje več kot odlično
Vrhunska glasba, več kot dveurno sproščeno komuniciranje z občinstvom, dobro ozvočenje in spoštljiva zahvala vsem, ki so se odzvali na koncert so vrline pravega glasbenika, ki mu resnično ni kaj oporekati.

Snemanje spota
Kolikor je verjeti Janovim besedam, je koncert v Hali Tivoli izkoristil za snemanje utrinkov za videospot pesmi Pride pride dan, ki je ena izmed treh novih sladb na Klasiki. Na radijske valove pa jo bo Jan poslal v prvih pomladnih dneh.

Pomladna koncertna turneja
Mesec, v katerem praznujemo dan zaljubljenih, je za Jana že kar nekaj časa mesec (valentinovih) koncertov. Nič drugače ne bo to leto.

Jan je s koncertom v Hali Tivoli dokazal, kako se lahko pripravi izjemno kakovosten glasbeni spektakel brez avdiovizualnih učinkov in pomanjkljivo oblečenih plesalk. Preprosto zato, ker glasba govori sama zase. In če je kaj, je tako za občinstvo kot glasbenika to največje koncertno darilo.

V spodnji galeriji smo vam pripravili nekaj fotoutrinkov s koncerta. Vabljeni pa tudi k ogledu videoposnetka, v katerem lahko prisluhnete dvem Janovim ljubezenskim baladam.

Tanja Mojzer























Jan Plestenjak v Hali Tivoli