Priljubljenost Karme na Češkem traja že polnih pet let. Foto:
Priljubljenost Karme na Češkem traja že polnih pet let. Foto:
Pipi, Tara in Neno
Skupina prihaja iz Umaga, leta 1999 sta jo ustanovila Neno in Pipi.

Trio dosega na tamkajšnjem tržišču odlične prodajne uspehe, dosedanji albumi so pošli v zlatih in platinastih nakladah.

Tudi njihovemu novemu albumu The Best Of upravičeno napovedujejo podobno usodo. Na dvojnem CD-ju so objavljene najljubše skladbe čeških oboževalcev, ki so jih sami izbrali prek spletne strani www.best-of.karma-dance.net. Uspešnicam so dodali še številne angleške različice in remikse svojih največjih uspešnic.

Založba Universal že dolgo verjame v Karmo, saj pričakuje, da bo plošča z lahkoto priplezala na najvišja mesta čeških glasbenih lestvic. Prav tako pričakujejo, da bodo ob njihovih nastopih tamkajšnje dvorane nabito polne. Kakor kaže, dobiva "karmamanija" na Češkem iz leta v leto vse večje razsežnosti.

Neno, Pipi in Tara
Skupina prihaja iz Umaga, leta 1999 sta jo ustanovila Neno in Pipi. Velik vpliv na njuno glasbeno ustvarjanje so imele bližnje italijanske diskoteke, ki so od nekdaj strogo sledile dogajanju v elektronski glasbi. Ob ustanovitvi je glasba skupine temeljila na načelih Gigija D’Agostina, skupine Eiffel 65, Scooterja, Sasha, Mollele in njim podobnih izvajalcev.

Neno je predan oboževalec in odličen poznavalec smeri dancea, saj je v zadnjih petnajstih letih kot poklicni DJ obšel vso Evropo. Mladi Pipi pa je kot klaviaturist s skupino prepotoval staro celino po dolgem in počez. Danes je pravi "izvedenec za črno-bele tipke" in "džuboks" v živo, igra klasiko, evergrine, rock in pop, njegovi vzorniki pa so Jean Michelle Jarre, Vangelis, Kraftwerk, Enigma …

Ko sta se Neno in Pipi začela ozirati za pevko, sta najprej odkrila Mirelo Zemčak, profesorico glasbe in voditeljico zbora. A njihovo vokalno sodelovanje ni trajalo dolgo. Mirela je tako postala tekstopiska, njeno mesto v skupini pa je prevzela Tara iz Novigrada, ki se je skupini pridružila, potem ko so že sklenili pogodbo z Menart Records.