lani je na MMS-ju slavil Isaac Palma. Foto: BoBo
lani je na MMS-ju slavil Isaac Palma. Foto: BoBo

Za sodelovanje na 38. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 14. julija 2018 v Amfiteatru Avditorija Portorož, se morajo izvajalci oz. avtorji skladb prijaviti najpozneje do 25. aprila, pri čemer se morajo prijavitelji držati določenih pravil - prijavijo lahko na primer največ dve skladbi, ena pesem pa ne sme biti daljša od štirih minut.

Besedilo vseh prijavljenih skladb mora biti v slovenskem ali italijanskem jeziku, med izvedbo skladbe pa lahko na odru stoji največ sedem izvajalcev, ki morajo biti stari najmanj 16 let. Vse skladbe bodo morale biti zapete v živo ob spremljavi MMS-banda, med drugim piše v pravilih razpisa. Več podrobnosti je sicer na voljo na spletni strani avditorija.

Strokovna komisija za izbor bo izmed prijavljenih skladb izbrala najmanj sedem najustreznejših skladb, ki bodo izvedene na 38. festivalu Melodije morja in sonca 2018 in tri rezervne, na samem izboru pa jih bodo predstavili 14 (preostale bodo izbrali tako, da bodo k sodelovanju povabili avtorje oz. izvajalce. Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni po 9. maju, vrstni red nastopov pa bodo z žrebom določili predvidoma 28. maja.

Kot je znano, je na lanski izvedbi priljubljenega poletnega glasbenega festivala slavil Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok. Palma je v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije zbral 34 točk, toliko kot Anika Horvat, a na koncu slavil zato, ker mu je strokovna žirija dodelila več točk.