Skupina BTS je bila ustanovljena leta 2013. Foto: EPA
Skupina BTS je bila ustanovljena leta 2013. Foto: EPA

Pevci bodo tako postali prvi predstavniki K-popa (korejske popglasbe, op. a.), ki se lahko pohvalijo s takšnim povabilom. Triminutni govor bodo imeli ob predstavitvi Unicefovega SVETOVNEGA partnerstva Generation Unlimited, ki bo predstavljen na 73. splošnem zasedanju Generalne skupščine ZN-a, piše CNN.

Člane BTS bodo tako poslušali mnogi voditelji in diplomati, prisotnost je potrdila tudi južnokorejska prva dama Kim Jung-sook. Fantje so sicer znani po svojem humanitarnem sodelovanju, pri katerem so že združili moči z organizacijami in agencijami Združenih narodov. Lani so se pridružili korejskemu odboru Unicefa in ustanovili projekt Love Myself (Ljubi samega sebe), ki je del svetovne kampanje #ENDviolence IN opozarja na nasilje nad mladimi.

Zasedba BTS je bila ustanovljena leta 2013 in velja za eno najpriljubljenejših korejskih skupin na svetu. Na Instagramu imajo kar 13,3 milijona sledilcev, avgusta pa so presegli rekord ameriške popzvezdnice Taylor Swift v najbolj gledanem videospotu v prvih 24 urah po objavi. Videospot za njihov singel Idol je v prvem dnevu predvajanja na kanalu YouTube zbral več kot 45 milijonov ogledov.

Maja pa se je njihov album Love Yourself: Tear kot prvi album kakšne korejske popzasedbe uvrstil na vrh ameriška lestvica Billboard 200. Za ta dosežek je pevcem čestital tudi južnokorejski predsednik Mun Dže In.