Lahko Maroon 5 'rodijo' še eno tako veliko uspešnico, kot je bila predlani This Love? Foto: EPA
Lahko Maroon 5 'rodijo' še eno tako veliko uspešnico, kot je bila predlani This Love? Foto: EPA

Uspeh prvega novega singla Maroon 5, Makes Me Wonder, je brez dvoma optimistična napoved pred izidom njihovega drugega albuma, It Won't Be Soon Before Too Long, ki v trgovine prihaja 22. maja. Verjetno se jim v drugo ne bo treba tako dolgo boriti za pozornost javnosti kot s prvim albumom: Songs About Jane je izšel junija 2002, radijske postaje pa so ga začele počasi predvajati šele naslednje leto. Resnični uspeh pa jih je dohitel šele s precejšnjim zamikom, poleti 2005, ko so kar naenkrat odmevali iz vsakega radia in prirejali po 250 koncertov letno.

Preverjene formule ne kaže spreminjati ...
Skupina - osvežujoče - priznava, da novi album slogovno ne bo pomenil prevelikega odmika od Songs About Jane. Oboževalke se bodo lahko raznežile ob baladah If I Never See Your Face in Won't Go Home Without You, Wake Up Call pa menda zveni, kot da bi se pred mikrofonom srečala Justin Timberlake in Prince.

Kritike jih ne ganejo
Čas bo pokazal, ali bodo skupini v drugo kritiki kaj bolj naklonjeni (prvenca namreč niso preveč pohvalili). "Čisto razumem, zakaj nas ne marajo," pravi pevec Adam Levine. "Pišemo razumljive popskladbe, pa še dekleta nas imajo rada. To je težko požreti. Ampak ker obstaja približno 50 kritikov in 80 milijard ljudi, se ne sekiramo preveč."