Veliki zmagovalci 34. izdaje Melodij morja in sonca so bili Rudi Bučar in Frčafele s skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju. (Foto: Jani Ugrin/MMC RTV Slovenija) Foto:
Veliki zmagovalci 34. izdaje Melodij morja in sonca so bili Rudi Bučar in Frčafele s skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju. (Foto: Jani Ugrin/MMC RTV Slovenija) Foto:
Lanski nagrajenci festivala Melodije morja in sonca. (Foto: Jani Ugrin / MMC RTV Slovenija)

Avditorij Portorož je objavil razpis za sodelovanje na 35. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 4. julija ob 21. uri v Amfiteatru Avditorija Portorož/Portorose in bo neposredno predvajan na Radiu in Televiziji Slovenija.

Na razpis se lahko prijavijo avtorji, starejši od 16 let, s po največ dvema avtorskima deloma - skladba in besedilo oz. aranžma. Skladba ne sme biti daljša od štirih minut. Rok za prijavo je 28. april.

Prispele prijave bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo bosta imenovala Avditorij Portorož/Portorose in RTV Slovenija ob soglasju organizacijskega odbora festivala. Na 35. festivalu Melodije morja in sonca 2015 bo predstavljenih 14 skladb, od tega sedem ali več izbranih iz razpisa (izbira strokovna komisija) in sedem vabljenih avtorjev ali izvajalcev, ki jih izbere organizacijski odbor festivala.

Na festivalu bodo podelili veliko nagrado festivala Melodije morja in sonca 2014 in nagrade komisije za glasbo, besedilo, priredbo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Avtorji morajo prijave poslati na naslov: Avditorij Portorož-Portorose, Senčna pot 10, 6320 Portorož, s pripisom za javni razpis 35. Festivala MMS.

Kaj poslati?
Vsi prijavitelji in povabljeni avtorji ali izvajalci morajo poslati:
- tonski zapis (končni posnetek: glasba in vokal) skladbe izključno na zgoščenki;
- en (1) izvod notnega zapisa skladbe;
- šest (6) izvodov besedila skladbe;
- fotografijo izvajalca;
- kratek življenjepis izvajalca s predstavitvenim besedilom;
- naslov in telefonsko številko ter elektronski naslov kontaktne osebe;
- naslov morebitnega založnika;
- podpisano soglasje avtorjev, izvajalcev in morebitnega založnika, da lahko organizator posname pesem na fonogram, in soglasje, da se pesem brez plačila honorarja lahko uvrsti na morebitni fonogram, ali videogram s skladbami s festivala ali kompilacijski fonogram ali videogram s pesmimi s predhodnih festivalov;
- podpisano izjavo avtorjev glasbe in besedila, s katero ti zagotavljajo, da gre za njihovo izvirno delo ter da v povezavi s tem sprejmejo vso moralno in materialno odgovornost za morebitne zahtevke tretjih oseb in škodo, ki bi jo v povezavi s tem utrpel organizator festival;
- podpisano izjavo, s katero avtorji in izvajalci ter morebitni založnik zagotavljajo, da pesem in posnetek njene izvedbe nista bila še nikoli javno predvajana ali objavljena v kakršni koli obliki.