Foto: Zavod Orbita
Foto: Zavod Orbita

V Prvi vrsti so gostili že oba glasbenika. Samuel Blues (Samo Pivač) je nastopil kot solist oktobra 2017, Miha Erič pa kar dvakrat v letu 2018, kot del duetov BUH in SMET. Tokrat sta podobni pogled in doživljanje glasbe predstavila na svojevrsten način. S prav posebnim pristopom sta združila kitaro in orglice. Njun prvi, še aktualni skupni glasbeni projekt z naslovom Transformator pa je izšel jeseni 2019.

Multiinstrumentalist Miha Erič, ki izstopa z virtuoznimi vragolijami na ustni harmoniki, je s svojim igranjem oplemenitil mnoge skladbe različnih slovenskih glasbenih zasedb. Bil je član blues rockovske skupine Prismojeni profesorji bluesa, v zadnjih letih pa je Miha nepogrešljiv del kar nekaj naših glasbenih dvojcev: SMET, Ritch & Mean, Ljudski blues in ne nazadnje dueta Miha Erič & Samuel Blues.

Jeseničan Samuel Blues je po izidu digitalnega prvenca Claws, Smoke, Hips and Love leta 2013 pritegnil pozornost ljubiteljev zvoka surovega kitarskega bluesa. Poleg omenjenega prvenca je ustvaril še tri albume v angleškem jeziku: Rocket Ships Fly (2015), Lo-fi Car Music (2016), Sammy Automatic (2018) in dva v slovenskem jeziku: Alpska psihadelija (2018) in Parangal (2019).

V Prvi vrsti smo tokrat slišali pet avtorskih skladb: Lajna, Lajna II, Balkan Express, Naftonosilec in Zebe me.

Samuel & Miha Erič