Glasbeni urednik Andrej Karoli je izbral tri domače in tri tuje skladbe, ki so zaznamovale teden. Največ glasov so v glasovanju zbrali domača zasedba Kokosy ter duet Eda Sheerana in Elle Mai.

Če pesmi že poznate in bi jih radi slišali znova ali pa vam bodo v ušesih odzvanjale prvič, lahko si jih zavrtite spodaj.

Domači predlogi so bili:

Kokosy – Ranjena
Kokosy so ob koncu lanskega leta predstavili svoj debitanski album Hude Bejbe na Dopustu. In potrdili, da njihovi nastopi na Škisovi tržnici in Trnovfestu niso bili le enkratni izleti.

Happy Ol'McWeasel – See You Tomorrow
Happy Ol' McWeasel so lani svojo pankovsko norijo širili po odrih zunaj slovenskih meja. Ob koncu leta so se zaprli v studio, kjer so se lotili snemanja novega albuma.

HAPPY OL MCWEASEL - SEE YOU TOMORROW

Brest ft. Vesna Zornik – Zlato
Zasedba Brest bo v nadaljevanju meseca premierno predstavila skladbe z nove plošče z naslovom V polsnu. Na njej je petnajst novih skladb s prvenca Nemi film s prepoznavnim vokalom Vesne Zornik (Katalena) in prodorno kitaro Sama Šalamona v ospredju.

Tuji predlogi so bili:

Dua Lipa – Future Nostalgia
Dua Lipa je že lani začela kampanjo ob promociji svojega drugega studijskega albuma, ki ga lahko pričakujemo v nadaljevanju leta. Svoje spogledovanje z retrodisko zvoki je začela s skladbo Don't Start Now in nadaljevala s Future Nostalgia.

Ed Sheeran & Ella Mai – Put It All On Me
Britanski trubadur Ed Sheeran se drži preverjenega recepta in romantičnih melodij. Tokrat skupaj s 25-letno britansko pevko Ello Mai. V videospotu za skladbo Put It All On Me je poleg Sheerana prvič nastopila tudi njegova soproga Cherry Seaborn.

Stormzy – Do Better
Stormzyjev zgodovinski nastop v neprebojnem jopiču sredi Glasbonburyja postaja oddaljeni spomin, toda britanski raper s skladbo Do Better dokazuje, da še zdaleč ni rekel svoje zadnje besede.