'Rad izvajam skladbe, s katerimi sem zaslovel in jih poslušalci ohranjajo žive. Rad pa grem tudi naprej,' je dejal Jones. Foto: EPA
'Rad izvajam skladbe, s katerimi sem zaslovel in jih poslušalci ohranjajo žive. Rad pa grem tudi naprej,' je dejal Jones. Foto: EPA

Album, ki bo izšel 25. novembra pod okriljem založbe S-Curve Records, bodo zaznamovale skladbe, obarvane z "retro" zvoki, v slogu plošče Amy Winehouse Back to Black. "Ogenj je še vedno v meni," je pred kratkim povedal 68-letni Jones. "Ne želim si biti nekdo iz preteklosti, želim biti dober," je dodal.

Izrazito 'retro' plošča z zvezdniškimi gosti
Album je produciral britanski producentski duo Future Cat, ki je sodeloval že z Lily Allen, Kate Nash in drugimi. S trobili v ozadju in zvrstjo soula, značilnega za založbo Stax Records, je zvok albuma izrazito "retro".

"Kar nekaj časa smo razmišljali o tem, da bi ustvarili 'retro' zvok, ki bi deloval sveže," je povedal Jones. S tem je začela Amy Winehouse, je spomnil. "Ko je izšel njen album, me je takoj poklical sin in mi dejal: Veš, o čem sva se pogovarjala? Poslušaj to."

Na njegovem novem albumu bosta poleg izvirnih skladb še dve priredbi - The Hitter Brucea Springsteena ter I'm Alive Tommyja Jamesa in skupine Shondells. Pri skladbi Sugar Daddy pa sta kot gosta sodelovala Bono in The Edge iz skupine U2.

Jones, ki sicer izvira iz Walesa, je od svoje uspešnice It's Not Unusual leta 1965 prodal več kot 100 milijonov albumov po vsem svetu. Njegov album Reload iz leta 2000, na katerem je tudi uspešnica Sex Bomb, je bil velik uspeh v Evropi pa tudi drugod, a ni nikoli izšel v ZDA, kar je glasbenik označil za "sramoto".