Raperjeva zaporna kazen se bo zaradi izdaje imen najverjetneje znižala. Foto: AP
Raperjeva zaporna kazen se bo zaradi izdaje imen najverjetneje znižala. Foto: AP

V pogodbo z založbo 10K Projects sta vključena dva albuma, in sicer eden v angleškem ter eden v španskem jeziku.

Rolling Stone poroča, da za zdaj še ni jasno, ali bosta albuma namenjena novim skladbam ali se bosta osredotočila na pesmi, ki že obstajajo.

Tekashi, čigar pravo ime je Daniel Hernandez, v ZDA čaka na končno kazen v povezavi z goljufijo, vpletenostjo v streljanja in rope. Sprva mu je grozilo do 47 let kazni, potem pa se je strinjal, da bo v zameno za njeno znižanje, razkril dokaze o drugih domnevnih članih tolpe.

Med drugim je razkril informacije o Anthonyju Ellisonu in Aljermiahu Macku, oba pa so do zdaj že obtožili. Ellison je bil med drugim obtožen ugrabitve raperja Tekashija 6ix9ine, Mack pa v povezavi s prepovedanimi mamili.

Tekashijeva končna kazen bo predvidoma znana decembra, ker pa je razkril toliko informacij o drugih članih tolpe, se pričakuje, da bo občutno nižja, kot je bilo sprva predvideno.

Cardi B vse obtožbe zanika

Raper je na sodišču za članico tolpe imenoval tudi glasbenico Cardi B, ki je sicer vsakršno vpletenost zanikala. Vseeno je znana njena (nekdanja) pripadnost drugi tolpi, losangeleški The Bloods. Lani je v intervjuju za GQ priznala celo, da ko si enkrat član tolpe, te v resnici nikdar ne zapustiš.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tekashi je februarja priznal krivdo v devetih točkah obtožnice, ob tem pa priznal tudi, da je član Nine Trey in se pogodil za blažjo kazen.

V okviru svojega dogovora je priznal, da se je tolpi pridružil leta 2017 in najel kolega iz tolpe, da je junija lani streljal na raperskega tekmeca Chiefa Keefa, da bi tako "ohranil lastni status v Nine Trey". Priznal je tudi, da je aprila lani s kolegi iz tolpe s pištolo oropal nekega drugega tekmeca, marca je spet tretjega tekmeca poskušal ubiti, leta 2017 pa je prodal kilogram heroina. Za vse to se je na sodišču opravičil.