Glasbenica se je sprva odzvala na Twitterju, nato pa se je po poročanju tujih medijev na Belo hišo uradno obrnila še njena ekipa. Foto: Reuters
Glasbenica se je sprva odzvala na Twitterju, nato pa se je po poročanju tujih medijev na Belo hišo uradno obrnila še njena ekipa. Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je na zborovanju v Tennesseeju v nedeljo predvajal njeno uspešnico iz leta 2007 z naslovom Don't Stop The Music, glasbenica, katere pravo ime je Robyn Rihana Fenty, pa je za to informacijo izvedela, ko se je na Twitterju oglasil Philip Rucker, novinar časopisa Washington Post.

"To je bilo povedano že milijonkrat in naj ponovim še milijonprvič – Trumpova zborovanja so drugačna kot kar koli drugega v politiki. Trenutno se predvaja Rihannina skladba Don't Stop The Music, medtem ko osebje med zbrane meče Trumpove majice, kot bi bili na tekmi. Vsi so navdušeni," je zapisal na Twitterju.

Glasbenica je objavo zelo hitro opazila in se tudi odzvala, zapisala pa je, da to ne bo trajalo dolgo. "Ne jaz ne moji ljudje nikoli ne bi prišli niti blizu kateremu izmed teh tragičnih zborovanj, zato hvala za opozorilo."

Ni pa se ustavila zgolj pri tem, temveč je aktivirala pravni del svoje ekipe, ki je v Belo hišo poslal uradno pismo. "Ugotovili smo, da je predsednik Trump v povezavi s političnimi dogodki po celotnih ZDA izkoriščal Rihannine skladbe in posnetke, med drugim njeno uspešnico Don't Stop The Music. Kot verjetno veste, glasbenica predsedniku ni izdala dovoljenja, zato je bilo predvajanje pesmi neprimerno." Temu so dodali še, da tovrstna uporaba njenih skladb ustvarja lažno prepričanje, da je glasbenica kakor koli povezana z Donaldom Trumpom, še poroča BBC.

Podobno se je zaradi uporabe skladb pred kratkim oglasil tudi rocker Axl Rose, Pharrell Williams pa je Trumpu celo zagrozil s tožbo, če bo na shodih še naprej uporabljal njegovo uspešnico Happy.