Foto: Reuters
Foto: Reuters

Skupno se je uvrstila na tretje mesto in med drugim prehitela tudi Eltona Johna in Micka Jaggerja. Pred njo sta se uvrstila zgolj Andrew Lloyd Webber in Paul McCartney, ki imata pod palcem po 800 milijonov funtov.

Rihannino premoženje je močno zraslo predvsem zaradi njene kozmetične znamke Fenty Beauty – tam je njen 15-odstotni delež vreden 351 milijonov funtov. "Presenetila nas je," je za BBC pojasnil Robert Watts z The Sunday Timesa, ki vsako leto pripravi ta seznam. "Zelo malo ljudi je do prejšnjega poletja sploh vedelo, da živi v Veliki Britaniji, zdaj pa je v odličnem položaju, da postane prva med glasbeniki, ki bo na Otoku dobila status milijarderja."

32-letna Rihanna je mladostna izjema med sicer precej starejšimi glasbeniki na seznamu, ki so v večini vrhunec slave dosegli v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

Albuma sicer ni izdala že od leta 2016, temveč se je v zadnjih letih osredotočila predvsem na svojo modno in kozmetično znamko. Fenty Beauty je predstavila septembra 2017, in sicer s ciljem, da ponudi izdelke za večjo paleto odtenkov kože kot tipične kozmetične znamke. Zdaj je vrednost podjetja ocenjena na 2,4 milijarde funtov.

Med 40 največjimi glasbenimi zaslužkarji sta mlajša od nje zgolj Ed Sheeran in Adele, ki imata pod palcem 200 in 150 milijonov funtov, poroča BBC.

Na prvem mestu britanskih glasbenih zaslužkov ostaja Andrew Lloyd Webber. Foto: AP
Na prvem mestu britanskih glasbenih zaslužkov ostaja Andrew Lloyd Webber. Foto: AP

72-letni Andrew Lloyd Webber, avtor muzikalov Mačke, Fantom iz opere in Evita, je edini, ki mu je vrednost premoženja v primerjavi z letom prej padla – na padec v vrednosti 20 milijonov je vplivalo predvsem zaprtje gledališč na West Endu in Broadwayu. Na drugi strani je McCartney vreden 50 milijonov več, in sicer zaradi svetovne turneje in knjige, ki jo je napisal za otroke.

Na četrtem mestu seznama je Elton John, ki je dodatnih 40 milijonov zaslužil s poslovilno turnejo, na petem pa Mick Jagger.