Robyn bo po osmih letih izdala nov album. Foto: Reuters
Robyn bo po osmih letih izdala nov album. Foto: Reuters

Glasbenica s pravim imenom Robin Miriam Carlsson je za BBC-jev Radio 1 povedala, da je snemanja končala, album pa naj bi izšel še letos.

Skladbo Missing U, ki jo je izdala v sredo, zaznamujeta hitra melodija električne klaviature in za Robyn značilen slog žalostne, a energične ljubezenske pesmi. Glasbenica je izid skladbe pospremila s kratkim dokumentarnim filmom, v katerem se pojavi na zabavi v Brooklynu, posvečeni njeni glasbi.
Kljub daljšemu premoru ostala dejavna
39-letna pevka je povedala, da se njen novi studijski album od prejšnjih izdelkov razlikuje po tem, da vključuje neko zanjo novo čutnost in mehkobo. "Mislim, da izhajata iz tega, da sem se za nekaj časa izklopila in si prisluhnila ... se poglobila v notranjost namesto v zunanjost," je pojasnila.

Kljub daljšemu studijskemu odmoru je Robyn pogosto nastopala, lani pa je napisala skladbo Honey, ki jo je za sklepno sezono uporabila HBO-jeva serija Girls.

Dosegla kultni status
Leta 1979 rojena glasbenica je že v 90. letih preteklega stoletja zaslovela kot otroška zvezdnica in kmalu z uspešnicami, kot sta Dancing On My Own in Show Me Love, dosegla kultni status, ki sicer ni značilen za izvajalce popularne glasbe.

Njene pesmi so pogosto na repertoarju gejevskih klubov, prav tako pa Robyn od nekdaj raje sodeluje z manj znanimi didžeji kot velikimi producenti.