BTS so ena najbolj priljubljenih korejskih pop zasedb. Foto: Reuters
BTS so ena najbolj priljubljenih korejskih pop zasedb. Foto: Reuters

Njihov videospot je v 24 urah dosegel več kot 98 milijonov ogledov, poleg tega pa je nabral še 2,4 milijona komentarjev njihovih zvestih oboževalcev.

Prejšnji nosilec rekorda so bile prav tako K-pop zvezdnice, in sicer Blackpink s pesmijo Kill This Love. Njihov videospot je v 24 urah dosegel 56 milijonov ogledov. Takrat so dekleta premagala Ariano Grande, ki je s pesmijo Thank U, Next v prvem dnevu po izidu na znani platformi zbrala 55 milijonov ogledov.

BTS pa so poleg novega videospota predstavili tudi studijski album z naslovom Map of the Soul: Persona. V enem izmed intervjujev ob izidu so spregovorili o vrtoglavem svetovnem uspehu. "Naučili smo se, da glasba resnično presega jezikovne prepreke." Dodali so še, kako zelo hvaležni so za vse oboževalce, ki glasbenike z drugih koncev sveta podpirajo ne glede na to, v katerem jeziku pojejo, poroča Entertainment Online.

V njihovi karieri pa v zadnjem času ni čisto vse rožnato. Pred časom je namreč ena izmed televizij odpovedala njihov nastop v oddaji, saj je eden izmed članov nosil majico s podobo jedrske bombe, oboževalci pa so kmalu za tem odkrili še, da je član nosil kapo, na kateri je bil simbol, podoben nacističnemu. Po tem incidentu je bila njihova ekipa prisiljena v izdajo uradnega opravičila.

Menedžment se je opravičil v dolgi objavi na družbenem omrežju Facebook. Dodali so še, da ne podpirajo nobene organizacije ali skupine, ki se nagiba k političnemu ekstremizmu in totalitarnim prepričanjem, ter da skupina BTS nikakor ni odgovorna za nobeno izmed omenjenih težav.