Shaggy je ena največjih zvezd, ki so oziroma bodo letos obiskale Slovenijo. Foto: EPA
Shaggy je ena največjih zvezd, ki so oziroma bodo letos obiskale Slovenijo. Foto: EPA

Tretji Overjam international reggae festival bo do nedelje vabil z imeni, kot so Shaggy, Macka B in Zion Train.

Poleg četrtkovega nastopa jamajško-ameriškega zvezdnika Shaggyja, ki ga poznamo po skladbah Oh Carolina, Boombastic, It Wasn't Me in Angel, ter britanskega glasbenika Macka B-ja, starega znanca slovenskih odrov, bo glavno festivalsko prizorišče krojil Chronixx, sveže ime z Jamajke, ki zadnji dve leti velja za najbolj zaželenega izvajalca reggaeja in polni sezname vseh največjih festivalov reggaeja po svetu.

Prvič bo v Sloveniji gostovala francoska družbenokritična zasedba Dub Inc, slišati bo mogoče britansko skupino The Skints, ki navdušence reggaeja osvaja z markantno pevko, organizatorji pa so poskrbeli tudi za vrnitev legendarnih Britancev Zion Train, ki so v Tolminu že nastopili na zdaj že pokojnem festivalu Soča Reggae Riversplash.

Poleg naštetih bo na glavni oder med drugim stopil še Luciano, ki velja za enega najpomembnejših jamajških glasbenikov. Da bodo občinstvu predstavljene različne zvrsti reggaeja, bodo skrbeli še t. i. soundsistemi ter vrsta dub selektorjev in didžejev.

Ker festival podpira tudi domače glasbenike in glasbenike iz nekdanje skupne države, so na spisku nastopajočih tudi zagrebška skupina Brain Holidays, zasedba Raggalution iz Kranja in več domačih didžejev.

Obiskovalcem bo omogočeno kampiranje, predvidene so številne prostočasne dejavnosti, spoznali bodo lahko tudi lokalna društva ter njihove izdelke in dejavnosti.

Lani se je Overjama udeležilo okoli 8.000 ljudi, s čimer so presegli vsa pričakovanja, letos pa z obiskom ne kaže najbolje, verjetno tudi zaradi manj obetavnega vremena, ki festivalskemu dogajanju na splošno ni preveč naklonjeno.