Slakonja se je po končani Emi počutil razbremenjenega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slakonja se je po končani Emi počutil razbremenjenega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja alias Lenny Kravitz
Slakonja med drugim v videu znova imitira Lennyja Kravitza. Foto: Žiga Culiberg
Klemen Slakonja
Slakonja je s skladbo Slovenia Will Win sklenil sklop imitacij, ki jih je zgradil v oddaji Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja
Slakonja je prekanil celo ustvarjalce vsebin na spletni strani eurovision.tv, ki so na svoji strani po Slakonjevi imitaciji napisali, da je v oddaji Misija Evrovizija nastopil kar sam James Blunt. Foto: Žiga Culiberg
Eva Boto, Eva in Nika Prusnik ter Klemen Slakonja
Prav Slakonja je bil tisti, ki je razkril, da na Evrovizijo potuje Eva Boto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ali drugače, imitator je vse združil v svojo finalno imitacijo v sklopu oddaj Misije Evrovizija.

"Ja, če je to pevska kariera, potem se nadaljuje. Ampak jaz ne označujem tega tako," je na MMC-jevo vprašanje, ali je skladba Slovenia Will Win nadaljevanje pevske poti, ki jo je začel na lanski Emi s skladbo 16 let skomin, odgovoril Slakonja.

Tokrat je bilo v izdelavo skladbe vloženega še več dela in truda kot lani. "Ideja o takšnem zaključku serije imitacij v oddaji Misija Evrovizija je prišla že med poletnimi počitnicami, ko sem se lotil pripravljanja imitacij," je za MMC dejal Slakonja, ki se je zadnji mesec posvečal izdelavi melodije in besedila za pesem Slovenia Will Win.

"Obenem sem si v glavi izdelal načrt, kako naj bi bil videospot videti kader po kadru. Skupaj z Boštjanom Grabnarjem sva pesem zvočno posnela, Boštjan je naredil aranžma, videospot pa smo v studiu na Radiu Slovenija posneli v treh snemalnih dneh konstantnega preoblačenja kostumov, za katere je poskrbela Svetlana Visintin, ter spreminjanja maske, za katero sta poskrbela Luka Mirjan Simšič in Špela Ema Veble. Z režiserjem Igorjem Zupetom in snemalcem Juretom Nemcem smo se dogovorili, kako naj bi izpadel spot. Ko smo vse skupaj posneli, pa smo z Igorjem in montažerjem Urbanom Potočnikom videospot pripeljali do končne podobe. Skratka - ogromno dela je bilo vloženega v ta videospot. Ves čas sem sodeloval z vsakim sektorjem in vsi so opravili odlično delo. Hvaležen sem jim, da so bili pripravljeni upoštevati moje ideje in da smo tako lepo sodelovali," je dejal Slakonja.

Priprave na Emo so sicer trajale osem mesecev. "To moramo gledati kot zaključeno celoto. Takrat ko smo začeli oddajo Misija Evrovizija, sem jaz začel te priprave že med poletnimi počitnicami. To je kar dolga doba. Tako da se v tem trenutku počutim razbremenjenega," je bil olajšan Slakonja, da je "najhuje" za njim tik po zaključeni voditeljski vlogi na letošnji Emi.


"Podatkov o 16-letnicah zmanjka"
Priprave na oddajo, kot je Misija Evrovizija, pa zahtevajo svoj davek: "Delati 14 oddaj tako rekoč na iste ljudi je kar izziv, ker ti zmanjka podatkov o 16-letnicah."

Kot je še dejal za MMC, bi znova ponovil zgodbo z Misijo, če bi moral: "Je bil izziv. Marsikaj je uspelo tako, kot smo si zamislili, marsikaj ni uspelo. Nismo se preveč obremenjevali s tem. Trudili smo se po svojih najboljših močeh. Skušali smo peljati iz oddaje v oddajo in zdaj smo tu na koncu."

Videospot za omenjeno pesem si lahko ogledate spodaj.