71-letnik je zadnjih sedem let povsem
71-letnik je zadnjih sedem let povsem "čist", pred kratkim pa je dobil prvo vozniško dovoljenje: "Ko sem bil na vrhuncu slave, sem imel orožje, nože in motor, šele zdaj pa sem sposoben voziti avtomobil." Foto: EPA

Dokumentarec Devet življenj Ozzyja Osbourna (The Nine Lives Of Ozzy Osbourne) bo premierno prikazan na letošnjem festivalu South By Southwest, ki vsako leto poteka na začetku marca v Teksasu. Film, ki ga je v okviru serije Biografija posnela ameriška televizija A&E, bo predstavil življenje rokerske ikone in “botra” heavy metala Ozzyja Osbourna. Svoj pogled na zvezdnikovo ustvarjanje v filmu izrazijo tudi Sharon Osbourne, Rick Rubin, Ice T, Marilyn Manson, Rob Zombie, Jonathan Davis in Post Malon.

"Vedno sem znal zabavati ljudi okrog sebe, ta talent pa izkoristiti tudi na odru," je v napovedniku filma povedal 71-letni Osbourne.

Osbourna poznamo kot pevca glasbene skupine Black Sabbath, ki jo številni označujejo za pionirko heavy metala. Skupina je v 49 letih ustvarjanja, z vmesnim premorom, izdala 19 studijskih albumov, s svojimi uspešnicami pa navduševala na več kot 30 turnejah. Zadnja z naslovom The End je bila leta 2017, ko se je skupina v domačem Birminghamu tudi dokončno poslovila.

"Ne vem, kakšna bi bila glasba skupine Black Sabbath brez Ozzyjevih vplivov,” v filmu pove producent Rick Rubin, ki je leta 2013 pomagal pri ustvarjanju albuma 13. "Ozzy je vse spremenil."

Ozzy in Sharon Osbourne sta se poročila 4. julija 1982. Kot je nekoč povedal Ozzy, je ameriški dan neodvisnosti izbral zato, da ne bi nikoli pozabil na njuno obletnico. Foto: EPA
Ozzy in Sharon Osbourne sta se poročila 4. julija 1982. Kot je nekoč povedal Ozzy, je ameriški dan neodvisnosti izbral zato, da ne bi nikoli pozabil na njuno obletnico. Foto: EPA

Pevčeva žena Sharon Osbourne je pred časom za Variety razkrila, da se film bolj kot na pevčevo rokersko življenje osredotoča na njun partnerski odnos. "To sploh ne bo tipičen rokenrol film o seksu in drogah. Ozzy je več kot le to,” je povedala 67-letnica, piše Blabbermouth. “Že 51 let igra in gostuje po turnejah. To je Ozzy. Obstaja samo en Ozzy. Samo ena oseba, ki je videti kot on in zveni kot on. Njegov glas prepoznajo vsi. Edinstven je. Je eden redkih, ki je kdaj zapustil uspešen bend in tako uspešno tudi nadaljeval. To ni uspelo niti Micku Jaggerju."

Neomajni princ teme, kot zvezdnika tudi imenujejo, bo 21. februarja izdal svoj novi studijski album Ordinary Man. To bo njegov prvi pravi studijski album po desetih letih. Pri prvi izdani skladbi prihajajočega albuma se Ozzyju kot posebni gostje pridružijo še Elton John, Post Malone in Tom Morello.