Na Popevki 2018 je s pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride slavil Alex Volasko. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg
Na Popevki 2018 je s pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride slavil Alex Volasko. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija ustvarjalce skladb vabi k oddaji predlogov za Popevko 2019. Med vsemi predlogi bodo izbrali deset skladb, ki se bodo septembra predstavile v neposrednem prenosu iz studia ena Televizije Slovenija.

Vabilo za sodelovanje na festivalu Popevka 2019

Celotno vabilo je dostopno tukaj. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki jih bo Razvedrilni program Televizije Slovenija prejel prek spletnega obrazca, najkasneje do nedelje, 31. marca 2019, do polnoči.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Občinstvo lani prepričal Alex Volasko

Lani, na 42. festivalu Popevka, se je predstavilo 13 skladb. Občinstvo je najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejel Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Alex Volasko - Če pomlad nikoli več ne pride