Foto: Reuters
Foto: Reuters

Michael May, ki nastopa kot Flourgon, je proti Cyrusovi vložil tožbo marca 2018, saj ji je očital, da njena pesem iz leta 2013 močno spominja na njegovo, ki jo je posnel četrt stoletja prej, leta 1988.

Njegova pesem je nosila naslov We Run Things, ki jo je imenoval za biser reggaeja, saj je v njegovi domovini dosegla prvo mesto na lestvici.

May je obtožil Cyrusovo in njeno založbo RCA Records, ki je v lasti korporacije Sony, da so zlorabili material, ki med drugim vključuje frazo "We run things. Things no run we," ki jo je on prepeval kot "We run things. Things don't run we."

Zdaj pa so vsi vpleteni na zveznem sodišču na Manhattnu vložili dokumente, s katerimi so dosegli poravnavo in se zavezali, da tožba ne bo ponovno vložena. Odvetniki slavne pevke so potrdili, da je bil dogovor podpisan in da vključuje tudi denarno nadomestilo, končnega zneska pa niso razkrili.

We Can't Stop je bila na Mileyjinem albumu Bangerz in se je avgusta 2013 uvrstila na drugo mesto znamenite Billboardove lestvice Hot 100.

Da bi se zavihtela na sam vrh, ji je preprečila uspešnica Blurred Lines, ki je bila tudi sama predmet tožbe, saj je bilo Robinu Thickeju očitano, da je kršil avtorske pravice pesmi Got To Give It Up, pod katero se je leta 1977 podpisal Marvin Gaye.