Lačni Franz v studiu. Foto: Discogs
Lačni Franz v studiu. Foto: Discogs

Novico je na svoji strani na Facebooku sporočil frontman skupine Zoran Predin. "Sporočam žalostno novico, da je po dolgi in zahrbtni bolezni umrl naš Dreja, Andrej Pintarič, legendarni bobnar skupine Lačni Franz," je zapisal.

Vabljeni k ogledu koncerta skupine Lačni Franz

V spomin Andreju Pintariču bodo na TV Slovenija 2 v soboto ob 23.50 predvajali posnetek enega izmed koncertov skupine Lačni Franz, na katerem je igral pokojni bobnar.

Karizmatičen in samosvoj bobnar
Skupina Lačni Franz, ki sta jo leta 1979 v Mariboru ustanovila Predin in Oto Rimele, je veljala za eno največjih rockovskih skupin nekdanje Jugoslavije, Pintarič pa za enega najbolj priljubljenih bobnarjev jugoslovanskega novega vala.

Zasedba je ob praktično neprekinjenem koncertiranju po vseh republikah nekdanje Jugoslavije izdala devet albumov.

Na vrhuncu konec 80. let
Pinterič je bil sicer ustanovni član, ki pa ga zaradi služenja vojaškega roka ni mogoče slišati na prvih dveh albumih, ki sta izšla v letih 1981 in 1982.

Zasedba v zgodnjih letih. Foto: Discogs
Zasedba v zgodnjih letih. Foto: Discogs

Vrhunec slave so fantje doživeli konec 80. let z albumi Ikebana, Adijo, pamet in Ne mi dihat za ovratnik.

Zadnji album, ki so ga posneli v prvotni zasedbi, je bil Na svoji strani leta 1986.

Predin je skupino zapustil leta 1993 in se podal na samostojno ustvarjalno pot.

Na vokalih ga je zamenjal Boštjan Velkavrh, vendar edini v novi postavi leta 2001 izdani album V Peni Sprememb ni bil deležen večje odmevnosti. Skupina se je še istega leta razšla.

Leta 2005 so se znova povezali Zoran Predin, Andrej Pintarič, Milan Prislan, Zoran Stjepanovič, Mirko Kosi in Nino Mureškič ter odigrali niz koncertov po Sloveniji in nekaterih drugih državah nekdanje Jugoslavije.

Na Predinovo pobudo so zasedbo znova obudili leta 2016 z albumom Ladja norcev.