Kot piše Jutarnji, je Vorih (na fotografiji skrajno desno) za diagnozo raka izvedel lansko pomlad, ko je bil s
Kot piše Jutarnji, je Vorih (na fotografiji skrajno desno) za diagnozo raka izvedel lansko pomlad, ko je bil s "Prljavci" na turneji po Avstraliji in Ameriki. Po vrnivi v Zagreb ni želel zamuditi stadionskega koncerta ob 40-letnici legendarne skupine, takoj po tem pa je odšel na operacijo. Jasenko Houra in drugi člani zasedbe niso želeli poiskati zamenjave zanj, ampak so ga prosili, naj si jo najde sam ‒ tako ga je na basu nasledil Marko Karačić. Foto: MMC RTV SLO

Novico o smrti Voriha, ki ga pri Jutarnjem listu opisujejo kot "legendarnega kitarista Prljavega kazališta in zvezdo domače džezovske scene", so sporočili iz Hrvaške glasbene zveze (HGU).

Glasbeno kariero je začel sredi 70. letih preteklega stoletja. Med drugimi je v 80. letih v Ljubljani sodeloval z džezovskim glasbenikoma Ratkom Divjakom in Bracem Doblekarjem.

Sorodna novica Prljavo Kazalište: Ljudje so nas sprejeli za svoje, ker smo iskreni

Vorih je igral v zagrebški rockovskih in novovalovskih skupinah Parni valjak, Prljavo kazalište in Parlament. Vendar pa je veliko bolj znan v džezovskih krogih, med drugim je igral z znanim ameriškim džezbasistom Stanleyjem Clarkom. Bil je tudi član nemške soulskupine klaviaturista in producenta Paula Loweja, so še zapisali na spletni strani HGU.

Na Hrvaškem je ustanovil več džezovskih skupin, v katerih je sodeloval z znanimi glasbeniki, kot so Matija Dedić, Saša Nestorović in Kruno Levačić. Izdal je štiri albume.

Vorih je tudi vodil tečaje za baskitariste na zagrebški ljudski univerzi. Leta 1999 je prejel nagrado HGU-status za najboljšega hrvaškega baskitarista.