Hannah je bila izbrana za nastop na Evroviziji s pomočjo internega izbora. Foto: Klemen Razinger
Hannah je bila izbrana za nastop na Evroviziji s pomočjo internega izbora. Foto: Klemen Razinger
Hannah
Hannah je sodelovala pri številnih Disneyjevih filmih in z vrhunskimi avtorji glasbe ter producenti, kot sta na primer Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein. Hannah je sodelovala z vrhunsko ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala. Foto: Klemen Razinger
Xequtifz
Hannah se je uveljavila kot pevka zasedbe Xequtifz. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Pevkine korenine segajo v New Jersey, natančneje v predel Princeton. Predvsem pa jo je skozi življenje spremljala kulturna raznolikost. Njena mama Maria je napol Portoričanka, korenine očeta Williama pa segajo v Skandinavijo. Ljubezen do njenega moža Grega pa je pevko pripeljala v Slovenijo, kjer sta si ustvarila družino.

Evrovizijskim navdušencem se je najbolj vtisnila v spomin po njenem nastopu na Emi 2011 z didžejema Sylvainom in Mikom Valejem."Poslala sta mi glasbo in bila je zelo 'kul'. Napisala sem besedilo, zdelo se mi je, da bo 'kul' pesem za Emo. Tako sem prišla 'noter' v trio," se je za MMC leta 2011 začetkov sodelovanja z didžejema spominjala Mancinijeva. "Vse se je zgodilo tako hitro. Mike Vale je imel skladbo in v dveh tednih je bila končana. Običajno je proces veliko daljši, ampak imeli smo kratek rok za izdelavo," se je še dopolnila pevka.

Njena izvedba Ti si tisti je navdušila celo Alenko Godec, ki je ameriško pevko povabila, da kot gostja zapoje na njenem tradicionalnem majskem koncertu v ljubljanskih Križankah.

Hannah je za MMC spregovorila o svoji novi vlogi predstavnice Slovenije na Evroviziji.

Pot po uveljavitve v Sloveniji
Hannah je "napad" na slovensko glasbeno prizorišče začela že pred nastopom na Emi s skupino Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You/Daleč stran leta 2009, And We Danced/Bil je ples leta 2010 ter s Trkajem še Walking Away leta 2011).

Priprave Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku. Ali pa na uradnem Twitterjem profilu.

V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ Umekom (Vice Grip, Dementia), didžejem in producentom Saretom Havličkom (trije singli z albuma Toscana Nights in singel z aktualnega albuma Vibe on You) ter rusko elektronsko skupino D-Pulse (Highway to Saturn).

Poleti je združila moči s hrvaško-slovenskim didžejskim tandemom Vanillaz, ki ga sestavljata didžej Spinne in Marc Bucca. Uveljavljena didžeja sta pred združitvijo moči gradila svoje ime po različnih klubih. Spinne je svojo pot začel z zmago na natečaju Support Your Local DJ in nato postal stalnica na zabavah po festivalih in klubih ob največjih svetovnih didžejih. Še izkušenejši je Marc Bucca, eno najprepoznavnejših imen hrvaškega housa. Vanillaz sta prispevala dobro znan klubski instrumental, ki ga je v skladbi Moreplay pevka in tekstopiska nadgradila v radijsko različico.

In tako je nastal njen zadnji večji glasbeni pečat pred klicem projektne skupine RTV Slovenija, ki ji je odprl vrata na Evrovizijo. Kaj pevka in tekstopiska pripravlja za Malmő, kjer bo nastopila že v prvem polfinalnem večeru, bo znano in uradno predstavljeno 14. februarja.

Nekaj glasbenovizualnih utrinkov pevkine kariere si lahko ogledate spodaj.

Xequtifz - And We Danced - Bil je ples

Xequtifz feat. Trkaj - Walking Away

Xequtifz - Anywhere With You

Hannah Mancini - Always There (priredba Incognito)

Xequtifz - predstavitev

DJ Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini - Ti si tisti

Xequtifz feat. Alenka Godec - Upside Down (priredba Diane Ross)

Sare Havlicek feat. Hannah Mancini - Dreams In Light

Sare Havlicek feat. Hannah Mancini - Vibe On You (Single version)