Mike Vale, Hannah Mancini in Sylvain se bodo predstavili s skladbo, katere besedilo je delno v slovenskem jeziku, delno pa v angleškem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mike Vale, Hannah Mancini in Sylvain se bodo predstavili s skladbo, katere besedilo je delno v slovenskem jeziku, delno pa v angleškem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Glasba: Miha Vale Detiček Besedilo: Hannah Mancini, Angel Palka Aranžma: Gregor Zemljič
Hannah Mancini (Mike Vale & Sylvain remix) v živo: And we danced (NLP)
Emina razglednica: Hannah Mancini (Sylvain in Mike Vale)

Pionir slovenske plesne scene, popoln tehnik in didžej z neverjetnim občutkom za usmerjanje dogajanja na plesišču je posebej za Emo združil svoje moči z članom nove generacije slovenskih didžejev in producentov ter s pevko ameriških korenin, ki trenutno živi v Sloveniji in se udejstvuje na področju plesa, novega diska in elektronske glasbe.

Cel MMC-jev pogovor s pevko Hannah Mancini (pogovor je v angleškem jeziku) in njen nastop v živo v oddaji NLP si lahko ogledate v videih desno.

"Poslala sta mi glasbo in bila je zelo kul. Napisala sem besedilo, zdelo se mi je, da bo kul pesem za Emo. Tako sem prišla 'noter' v trio," se je za MMC začetkov sodelovanja s Sylvainom in Mikom Valejem spominjala Mancinijeva. "Vse se je zgodilo tako hitro. Mike Vale je imel skladbo in v dveh tednih je bila končana. Običajno je proces veliko daljši, ampak imeli smo kratek rok za izdelavo," se je še dopolnila pevka.

Proslavljali bodo ljubezen
Na Emin oder prihaja trio s pesmijo Ti si tisti, ki je po besedah pevke "pozitivna ljubezenska himna". "Je proslavljanje ljubezni, kakor vedno v takšni plesni glasbi. Zelo močna in energična," jo je opisala Mancinijeva.

Toda pesem ne bo popolnoma takšna, kot smo lahko do zdaj vajeni, ko zaslišimo ime Sylvain ali Mike Vale. "Želeli smo narediti nekaj prilagojenega za Emo. Ema nagovarja celotno poslušalstvo in smo s skladbo želeli privabiti več ljudi, kot bi jih le z dance pesmijo ali s čim, kar je bolj elektronsko progresivno," je pojasnila pevka.

Pesem, ki jo bo zapela Mancinijeva, bo delno v slovenskem, delno pa v angleškem jeziku. "Jaz sem napisala angleški del besedila, Angel Palka pa je priredila slovenske verze," je pojasnila Mancinijeva in dodala, da je petje v slovenščini vse prej kot mačji zalogaj. "Običajno mi uspe narediti zelo zadovoljivo, mi govorijo drugi," se je malce pošalila pevka, ki prihaja iz Los Angelesa.

Že tri leta je pevka glavna vokalistka slovenske zasedbe Xequtifz, ki je do zdaj na radijske valove poslala dve uspšnici Anywhere With You/Daleč stran in And We Danced /Bil je ples. Hkrati pa se je Mancinijeva do danes pojavila že naveč kot desetih različnih mednarodnih albumih in kompilacijah.

Hannah in Sylvain že stara znanca
Sodelovala pa je tudi že s Sylvainom, ki je glavni krivec za to, da je popeljal slovenski house iz temnih klubov v "mainstream" s skladbami, kot so If I … (Fell In Love), Stop The Word in Call Me. "Je drugačen slog elektronske glasbe. Delala sem že elektronski disko, bolj techno z Umekom, trance z Beltakom, to je bolj house. Bolj popularna elektronska glasba," je pojasnila pevka.

Po Mysterious, Ti si tisti za Sylvaina in Mika Valeja
S pesmijo za Emo pa je prvič prekrižala svoje poti z Mikom Valejem, ki svoj prispevek k elektronski glasbi daje vse od leta 1999. Lani se je kreativno zapletel z Sylvainom in s pevko skupine LeeLooJamais Laro Love, ki so skupaj izdali vokalno skladbo Mysterious.

Trojica, katere glasbo srečujemo predvsem v malih in velikih plesnih arenah, tako velja za popolne novince na odru Eme.

Spodaj si lahko pogledate izsek pesmi Ti si tisti, ki so ga Sylvain, Mike Vale in Hannah Mancini predstavili v oddaji Spet doma.

VRSTNI RED NASTOPAJOČIH POVABLJENIH IZVAJALCEV:

Št.Izvajalec in skladbaŠt.Izvajalec in skladba

1.

Rock Partyzani - Time for revolution

6.

LeeLooJamais - Slovenka

2.

Tabu - Moje luči

7.

April - Ladadidej

3.

Nina Pušlar - Bilo lepo bi

8.Sylvain, Mike Vale
feat. Hannah Mancini -
Ti si tisti
4.

Maja Keuc - Vanilija

9.

Time to Time - Pravi čas

5.

Feliks Langus - Disko raj

10.

Omar Naber - Bistvo skrito je očem

Glasba: Miha Vale Detiček Besedilo: Hannah Mancini, Angel Palka Aranžma: Gregor Zemljič
Hannah Mancini (Mike Vale & Sylvain remix) v živo: And we danced (NLP)
Emina razglednica: Hannah Mancini (Sylvain in Mike Vale)