Hannah je pevka in avtorica glasbe, ki ima veliko izkušenj na odru, televiziji in v snemalnih studiih. Foto: Klemen Razinger
Hannah je pevka in avtorica glasbe, ki ima veliko izkušenj na odru, televiziji in v snemalnih studiih. Foto: Klemen Razinger
Hannah
Hannah je sodelovala pri številnih Disneyjevih filmih in z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta na primer Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein. Hannah je sodelovala z vrhunsko ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala. Foto: Klemen Razinger
Hannah
O nastopu na Evroviziji je lahko upravičeno sanjala že leta 2011, ko je nastopila v družbi z didžejema Sylvainom in Mikom Valejem v pesmi Ti si tisti (za glasbo je poskrbel Miha Vale Detiček, besedilo je spisala Hannah sama ob pomoči Angel Palka, aranžma pa je bil delo Gregorja Zemljiča). Pred dvema letoma se trojici ni uspelo uvrstiti v superfinale. Slovenijo je tako v Düsseldorfu zastopala Maja Keuc. Foto: Stane Sršen
DJ Sylvain, Hannah in Mike Vale
Utrinek z Eme 2011. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

18. predstavnica Slovenije na izboru za Pesem Evrovizije (Darja Švajger nas je zastopala dvakrat, op. a.) je tako postala ameriška pevka, ki jo je srce pripeljalo v deželo na sončni strani Alp.

Hannah, ki bo nastopila že v prvem polfinalnem večeru - 14. maja -, je prva predstavnica Slovenije, ki je bila izbrana na podlagi internega izbora. "Klic je prišel povsem nepričakovano. Bila sem prijetno presenečena, saj sem zelo uživala na Emi pred dvema letoma. In zelo sem vznemirjena, da bom lahko zastopala Slovenijo na Evroviziji," je dejala pevka ekskluzivno za MMC.

Pesem, s katero nas bo Hannah zastopala, bo premierno predstavljena na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 14. februarja, ob 12. uri v studiu 1 Televizije Slovenija.

Hannah kljub internemu izboru le ni ostala prikrajšana za izkušnjo na nacionalnem izboru za pesem Evrovizije – Emi. Leta 2011 je skupaj z didžejema Sylvainom in Mikom Valejem tvorila udarno trojico, ki je v izbrano družbo srenje popularne glasbe pri nas pripeljala izstopajoče elektronske linije, podkrepljene z njenim močnim vokalom.

Hannah je za MMC spregovorila o svoji novi vlogi predstavnice Slovenije na Evroviziji.

Čeprav njihova pesem Ti si tisti ni zmagala, je bila velika radijska uspešnica v Sloveniji. Od tedaj pa je bila pevka zelo zaposlena s pisanjem glasbe in nastopanjem, med drugim sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah.

Priprave Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem Facebook profilu. Ali pa na uradnem Twitter profilu.

Stalnica v klubski glasbi
Stara znanka klubskih prizorišč je v zadnjih letih osvajala vse ljubitelje hitrih ritmov, s skupino Xequtifz pa je pustila pečat s svojimi vokalnimi linijami pri radijskih uspešnicah, kot so Anywhere With You/Daleč stran, And We Danced/Bil je ples in Walking Away, kjer jim je na pomoč priskočil še raper Trkaj.

Utemeljitev projektne ekipe RTV Slovenija
Projektna ekipa RTV Slovenija je skladno z določili Pravilnika o izboru skladbe in izvajalca za tekmovanje za Pesem Evrovizije 2013 soglasno odločila, da nas bo na izboru za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju zastopala Hannah. Ob odločitvi za sodelovanje RTV Slovenija na izboru za Pesem Evrovizije 2013 na Švedskem je bilo sprejeto tudi osnovno izhodišče tokratne udeležbe. Ključni cilj vseh aktivnosti je bil izbor izvajalca in skladbe predvsem za mednarodno javnost. Med pogoji za izbor so bili izpostavljeni prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, elektronske plesne glasbe, hip hopa in drugih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter izvajalec z odrskimi in izkušnjami z nastopanjem na televiziji.
Skladba je izbrana med tistimi, ki so jih poslali posamezni avtorji, izvajalci in založbe. Pet avtorjev in izvajalcev, ki so že s svojim dozdajšnjim delom na glasbenem področju sledili postavljenim smernicam, smo nagovorili, vso pozornost pa smo namenili tudi skladbam in predlogom za izvajalce, ki so nam jih na podlagi javno dostopnih informacij o internem izboru RTV Slovenija avtorji sami posredovali.
Celoten izbor je potekal v skladu s pravili EBU-ja in internega pravilnika RTV Slovenija kot organizatorja in prijavitelja skladbe/izvajalca za izbor za Pesem Evrovizije 2013.

Kaj ljubiteljem Evrovizije sporoča Hannah?
Kaj ljubiteljem Evrovizije sporoča Hannah?