Ker ljubljenec velikih aren in festivalov redko razgibava tako majhna plesišča, bo njegov nastop v Ambasadi Gavioli posebna poslastica za ljubitelje vrhunske plesnoelektronske glasbe, obljubljajo organizatorji. Foto: Organizator
Ker ljubljenec velikih aren in festivalov redko razgibava tako majhna plesišča, bo njegov nastop v Ambasadi Gavioli posebna poslastica za ljubitelje vrhunske plesnoelektronske glasbe, obljubljajo organizatorji. Foto: Organizator

Po Carlu Coxu in Richieju Hawtinu se bo v seriji Stars Gathering predstavil še najbolj priljubljeni mojster trancea na svetu – Armin van Buuren. Prvi klubski nastop vodje vplivnega glasbenega imperija Armada Music v Sloveniji sovpada z zagonom gostovanja kultne radijske oddaje A State of Trance.

Ljubljenec največjih klubskih aren in festivalskih množic se bo tokrat predstavil v intimnejšem okolju Ambasade Gavioli, kar napoveduje nastop za glasbe sladokusce, obljubljajo organizatorji. Ob vzpenjajočem se Kanadčanu Glennu Morrisonu bosta Arminovi desni roki tokrat tudi naš veliki up Beltek, ki se že lahko pohvali tudi s šopkom izdaj na Armadi, ter pionir slovenske tranceovske scene, Elyksir.

"Takoj sem se zaljubil v plesno glasbo"
33-letni Armin van Buuren (kot zanimivost naj povemo, da je po izobrazbi pravnik), je nizozemski tranceovski producent in didžej, ki se je v zadnjih treh letih znašel na vrhu lestvice stotih najpriljubljenejših didžejev revije DJ Magazine. Od leta 2001 je gostitelj tedenske radijske oddaje A State of Trance, ki ima več kot 30 milijonov poslušalcev v več kot 40 državah in velja za najbolj poslušano radijsko oddajo na svetu.

To, da je uradno najbolj priljubljen didžej na svetu, je le eden izmed Arminovih dosežkov, ki jih ustvarja njegova strast do plesne glasbe. Ta ga spremlja že od malih nog. Prelomnica je prišla pri desetih letih, ko se je prvič srečal z računalnikom in prek opazovanja svojega strica pri delu spoznal, da so možnosti ustvarjanja elektronske glasbe tako rekoč neomejene. "Takoj sem se zaljubil v plesno glasbo - ta čudoviti uporniški zvok, ki je bil tako drugačen," je nekoč povedal didžej, ki med velike vzore šteje elektronskega guruja Jeana Michela Jarra.

Nekaj skladb Armina van Buurna, ki smo ga konec oktobra imeli priložnost videti in slišati v ljubljanski Hali Tivoli, poslušajte v priloženih videposnetkih.