Zala in Gašper bila med nastopajočimi na Emi 2020. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Zala in Gašper bila med nastopajočimi na Emi 2020. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
zalagašper: Me & My Boy

Na albumu je deset skladb, med njimi pesem z lanske Evrovizije Sebi, katere videospot ima na YouTubeu skoraj 2,8 milijona ogledov.

Zmagovalna pesem Eme 2019: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
zalagasper: Ljudem moramo dati čas, da nas začnejo pogrešati

Na odru Kina Šiška bosta mlada ustvarjalca, ki sta se vmes uradno preimenovala v zalagasper, predstavila prvenec 4. Na albumu je deset skladb, med njimi Novo sonce, Come to Me, Signals, Me & My Boi, Box in Hazey. Na njem so tudi uspešnice Baloni (2018), S teboi (2018) in skladba Sebi (2019), ki je popelektro dvojec popeljala do Tel Aviva, kjer je zastopal Slovenijo na izboru za pesem Evrovizije 2019. Novo sonce in Hazey sta priredbi glasbenih skupin Dan D in Glass Animals.

Pevka Zala Kralj in multiinstrumentalist Gašper Šantl sta se širši javnosti prvič predstavila z uspešnico Valovi (2017), za katero sta prejela glasbeno nagrado zlata piščal. Evrovizija jima je prinesla mednarodno občinstvo, njuna popularnost pa je vidna tudi na portalu YouTube. Pesem S teboi ima ima skoraj 900.000 ogledov, Come to Me pa okoli 200.000. Videospot za Signals, ki je na YouTubu štiri mesece, ima več kot 115.000 ogledov.

Zala Kralj in Gašper Šantl
zalagasper 4
Younite. Foto: Adrian Pregelj
Younite. Foto: Adrian Pregelj

V večer bo prisotne uvedel Younite, glasbeni projekt Ize Leskovšek in Jakoba Zlatinška.

Lani sta se prijavila na razpis RTV Slovenija za mlade in neuveljavljene izvajalce Ema Freš in se uvrstila v finale izbora. Kot piše na spletni strani Kina Šiška, sta skupaj začela ustvarjati že v osnovni šoli, pred leti pa sta se odločila za resnejšo glasbeno pot. V zadnjem letu sta izdala dve avtorski pesmi, ki ju je mogoče slišati tudi v celovečernem filmu Julija.

Koncertu bo sledilo podpisovanje albumov.