Profesionalna kariera didžeja Umeka traja že 25 let. Foto: Val 202
Profesionalna kariera didžeja Umeka traja že 25 let. Foto: Val 202

Andrej Karoli je gostil največjega slovenskega zvezdnika svetovne elektronske scene. Glasbo je 42-letni Umek vrtel za zanj "totalno prezgodnji uri", kot je povedal Karoliju.

Koncert je "predpriprava" na ta petek, ko bo Umek nastopil na Festivalu urbane kulture (FukSi) v Tobačna mestu v Ljubljani. V sklopu plesnega petka se bodo predstavili tudi Ten Walls, Mike Vale in Urban Pheiher.

Po Umeku Morcheeba
V soboto bo na festivalu nastopila Morcheeba. Britanski pionirji trip-hopa, znani po pesmih Enjoy the Ride, Rome Wasn’t Built In A Day, The Sea, Even Though in Otherwise, se bodo s slovenskimi oboževalci prvič srečali na svoji svetovni turneji, na kateri predstavljajo deveti album z naslovom Blaze Away, ki izide 1. junija. MMC-jev intervju s skupino si lahko preberete tukaj.

Urbani festival kulture je del širšega projekta, ki bo v nadaljevanju obiskal še nekaj slovenskih mest, že v sklopu osrednjega dogajanja pa bo ob izbrani glasbi ponudil marsikaj tudi za ljubitelje športa, hrane, umetnosti in druženja v naravi. Del celodnevnega dogajanja bodo med drugim delavnice, tržnica novih in starih reči ter zeleni urbani kotiček, napoveduje organizator.

Vabljeni k poslušanju Jutranjega koncerta: Umek pri Andreju. V spodnjem videu boste izvedeli tudi, kako se je Umek rešil strahu pred letenjem in še marsikaj ...