Dua Lipa nadaljuje svojo turnejo po Kitajskem. Evropski del turneje pa je končala v Berlinu na festivalu Lollapalooza. Po nastopu je tudi zapisala, da se bo vrnila v Evropo, ko bo posnela svoj nov album. Foto: Getty Images
Dua Lipa nadaljuje svojo turnejo po Kitajskem. Evropski del turneje pa je končala v Berlinu na festivalu Lollapalooza. Po nastopu je tudi zapisala, da se bo vrnila v Evropo, ko bo posnela svoj nov album. Foto: Getty Images
23-letna Dua Lipa se je rodila in odraščala v Veliki Britaniji, se je pri 13 letih s starši preselila v njihovo nekdanjo domovino Kosovo. Njeni starši so Prištino zapustili leta 1990, pet let po tem pa se je rodila Dua. Preden se je leta 2008 s starši preselila nazaj na Kosovo, je obiskovala gledališko šolo Sylvie Young (tam sta svoje prve korake naredili tudi Amy Winehouse in Rita Ora). Foto: Getty Images

Takoj po koncertu so se na družbenih omrežjih pojavili posnetki, na katerih so se varnostniki spravili nad oboževalce. Po namigovanjih drugih obiskovalcev so to storili, ker so jih zmotile zastave v podporo istospolnim parom. Kar je Dua Lipa pospremila z zapisom na Twitterju: "Ponosna sem in hvaležna, da se počutite dovolj varne, da na mojih nastopih pokažete svoj ponos. Z veseljem bi se vrnila k svojim oboževalcem, ko bo napočil pravi čas, in upam, da bom videla sobo, polno mavric."

Nekateri očividci so sicer dejali, da so oboževalce odstranjevali s sedežev, ker so začeli plesati in s tem ovirali poglede drugih, ki so sedeli. Spet po drugih pričevanjih pa so bile odločilne zastave v podporo LGBT-skupnosti. 23-letna pevka je sicer že med koncertom nagovorila oboževalce z besedami: "Želim ustvariti res varno okolje za vse nas, da se bomo lahko res zabavali. Želim, da vsi plešemo, pojemo in da se imamo lepo. Rada bi, da pri teh zadnjih skladbah res, res, res uživamo. Kaj pravite na to?"

Po poročanju spletne strani BBC-ja je ena izmed žensk, ki so jo varnostniki iz dvorane odpeljali skupaj z njeno hčerko, dejala, da so ju odstranili samo zato, "ker sta stali". Videla pa je tudi, kako so nekatere druge obiskovalce odpeljali iz dvorane z uporabo sile.

Šanghaj je sicer šele v zadnjem obdobju postal priljubljeno koncertno mesto za velika imena svetovne glasbe. Kar je posledica rasti kitajskega glasbenega trga – čeprav Šanghaj še vedno velja za eno izmed mest, kjer so dogovori za nastope težji. Še preden lahko nastopijo tuji izvajalci, jih preverijo uradniki na kitajskem kulturnem ministrstvu. Tako njih kot njihovo ekipo.

Stroga pravila za tuje izvajalce
Prav tako je znano, da prosijo za repertoar že pet mesecev pred nastopom, zato da lahko opravijo analizo besedil. Leta 2006 tako raperju Jay-Z-ju niso pustili, da nastopi pri njih, prav zaradi vulgarnih besedil. Rolling Stonse pa so prosili, da izpustijo pet skladb, med njimi Honky Tonk Woman in Let's Spend the Night Together, ker so namigovala na spolnost.