Člani predseavnikov Slovenije na izboru za pesem Evrovizije 09 v Moskvi pred odhodom. Foto: MMC RTV SLO
Člani predseavnikov Slovenije na izboru za pesem Evrovizije 09 v Moskvi pred odhodom. Foto: MMC RTV SLO
Quartissimo pred odhodom v Moskvo

Quartissimo in Martina Majerle so s preostalo slovensko delegacijo že odpotovali v rusko prestolnico, ujeli pa smo jih tik pred odhodom v Moskvo, kjer so že potekale prve vaje na velikem odru. Dobro razploženi predstavniki Slovenije, ki se bodo za finale izbora pesmi Evrovizije potegovali v drugem predizboru 14. maja, pred odhodom še niso imeli treme.

Avtor simfonične priredbe zmagovalne skladbe Eme, Love symphony, Rok Golob, je Quartissimu napovedal finale. Seveda pa nas je zanimalo, kakšna pričakovanja imajo tudi sami. "Želimo si finale, upamo na finale," so bili složni člani delegacije.

V videu na desni si lahko ogledate pogovor s Quartissimom pred odhodom v Moskvo.
V kovčkih imajo predvsem obleke in obutev
Zaupali so nam, da so s seboj vzeli veliko prtljage, predvsem "garderobe, čevljev, pa kakšna knjiga je tudi vmes, če bomo imeli kakšne pol ure časa". Sicer pa bodo poleg z nastopom na evrovizijskem odru poskrbeli za promocijo Slovenije tudi z različnimi promocijskimi predmeti, ki pa so med drugim domena delegacije RTV-ja.

Za konec smo Quartissimo še povprašali glede njihove konkurence. Eden izmed članov zasedbe Žiga Cerar je za MMC povedal, da je letos konkurenca "velika". "Težko je izpostaviti enega, ki bi lahko zmagal. Dobrih je vsaj deset, in upam, da smo tudi mi blizu," je sklenil za MMC.

Spodaj si oglejte fotografije njihovega odhoda iz Letališča Jožeta Pučnika v Moskvo.

A. M.


Quartissimo pred odhodom v Moskvo