Program bosta povezovala Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Adrijan Pregelj
Program bosta povezovala Darja Gajšek in Blaž Švab. Foto: Adrijan Pregelj

Festival Slovenska polka in valček v organizaciji RTV Slovenija poteka že 23 let in je med glasbeniki tega žanra eden najbolj priljubljenih festivalov.

Letošnji predizbor je potekal v okviru oddaje Slovenski pozdrav, v sistem odločanja in izbire pa so vključili tri nacionalne radijske programe in osem lokalnih/regionalnih postaj.

Na festivalu bodo v naslednjem vrstnem redu nastopili: S.O.S. kvintet (Lepo mi je s tabo), Ansambel Opoj (Naša glasba), CIK - CAK kvintet (Daj, no, daj), Ansambel Petan (Stari hrast), Ansambel Zeme (Sreča najine ljubezni), Raubarji (Bel pajčolan), Vera & Originali (Srčen – trčen), Topliška pomlad (Taksi), Ansambel Petka (Vse bi storil, sinko moj), Ansambel Vikend (Osvajam te), Vražji muzikanti (Misel nate ne zaspi) ter Ansambel Roka Žlindre in Amabile (Veliko je želja).

Spremljevalni festivalski program bo posvečen bogatemu glasbenemu opusu Ivana Sivca, ki je v teh dneh praznoval 70. rojstni dan. Poklonili se mu bodo vsi sodelujoči ansambli, na festivalu pa bodo podelili dve nagradi: nagrado za najboljšo polko 2019 in nagrado za najboljši valček 2019.

Dogodek bosta povezovala voditelja oddaje Slovenski pozdrav Darja Gajšek in Blaž Švab.