Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Hrana in pijača - Arhiv

Anketa: Kakovost mesa prevlada, najmanj zaupanja v Poljsko in Madžarsko

Potrošniki so pri nakupu mesa in mesnih izdelkov najpozornejši na kakovost, kaže anketa Ninamedie. Kakovosti mesa iz Poljske ne zaupa skoraj 60 odstotkov vprašanih.

Presni ježki

Sestavine: 2 konzervi (po 400 g) čičerike, pest suhih fig, namočenih v vroči vodi vsaj eno uro, 3 žlice sladkega kokosovega masla (nevegani lahko navadno maslo), 150 g mletih mandljev in nekaj ...

Nonina hitra juha

Sestavine: 2 žlici oljčnega olja, košček masla, 4 žlice pšeničnega zdroba, 2 korenčka, 2 jajci, 4 žlice sveže naribanega parmezana, ščepec soli.

Solatni prelivi z javorjevim sirupom

Sestavine za prvo različico: 2 žlici limetinega soka, 1 žličko gorčice, 1/2 žličke soli, ščepec popra, 1/4 skodelice olivnega olja, 1/2 manjše sesekljane čebule.

Sveža zimska solata za odpornost

Sestavine: 2 manjši repi, nastrgani na grobi strani strgalnika, 2 kosa nastrganega korenja, zelenje repe (če ga imate), sok rdeče pese, ščepec soli, ščepec popra, olivno ali bučno olje, kis, 2 ...

Prosena kaša z brokolijem in kislim zeljem

Potrebujemo: 100 g prosene kaše, rdeča paprika, korenček, 50 g brokolija, 200 g kislega zelja, rdeča čebula, sol, poper, peteršilj.

Sladke novoletne jelke

Sestavine: 50 g masla, 1/2 č. žličke pecilnega praška, 3 j. žlice pravega kakava, 125 g kisle smetane, 125 g sira mascarpone, 220 g zmehčanega masla, 230 g sladkorja v prahu, 1 č.

Pečen losos z limonino in koromačevo omako

Za pripravo lososa potrebujemo: 800 g krompirja, 4 fileje lososa, 1 čajna žlička olivnega olja, malo soli in popra.

Hitra zimska juha z ingverjem

Sestavine: 1,5 litra vrele vode, 3 pesti drobno narezane zelenjave (korenček, paprika, stebelna zelena, ingver, ohrovt, por), po okusu nekaj žlic sezamovega ali olivnega olja, 2 stroka česna (cela), nasekljan čili ali hariso v prahu ...

Pečeni krompirčki s pehtranom in avokadom

Sestavine za krompirček: nekaj manjših krompirjev, malo masla, malo olivnega olja, malo soli.

Kvašeni cmoki z makovim prelivom

Potrebujemo: pol kg namenske moke za kvašeno testo, 2,5 dl mlačnega mleka, 2 jajci (vegani spustijo), strok vanilje, 2 žlici sladkorja (ali po želji) in ena žlička za kvas, pol žličke soli, 40g ...

Sladka pisemca

Sestavine: zavitek listnatega testa, vaniljina krema iz 1 litra mleka. Za kuhano testo potrebujemo: 3 dl vode, 50 g sladkorja, 100 g masla, 250 g moke, malo soli, 5 jajc, sladkor v prahu

Presna čokoladna pena

Sestavine: pol zrelega avokada, 2 banani, žlička surovega kakava, sok in lupinica 1 pomaranče ekološke pridelave. Vse sestavine zmešamo v homogeno maso.

Sladke testenine z makom

Potrebujemo: 500g testenin, najbolje širokih rezancevm 150g mletega maka, 1dl mleka, 2,5dl sladke smetane, 4 žlice medu oz.

Orehov kolač s čokolado

Sestavine: 20 dag orehovih jedrc, 8 dag sladkorja, 13 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla, pol žličke kave instant, 3 žlice mleka, 5 dag moke, 3 jajca, 1 žlička pecilnega praška, sol.

Krompirjev narastek z gobami

Sestavine: 80 dag krompirja, 70 dag mešanih gob (jurčki, lisičke ...), 20 dag ementalerja, dve jajci, 5 dag parmezana, dva stroka česna, timijan, majaron, peteršilj, 3 dag masla, olivno olje, sol.

Baklava z makom in manj kalorij

Sestavine: 500 g listov vlečenega testa, 3 jajca, 150 g sladkorja, 1,5 dl olivnega olja, 2 dl kislega mleka, 1 pecilni prašek, 250 g sveže mletega maka, nastrgana lupinica ene limone, mešanica vode ...

Zelenjavna enolončnica z bučo

Sestavine: 200 g korenja, 200 g krompirja, 200 g rumene buče, 1 velika čebula, 2-3 dl mleka, jušna osnova, sol, poper, kari, 2 žlici olivnega olja, kisla smetana.

Ljubljana bogatejša za prve "sourdough pice" pri nas

Po črnih picah z ogljem in neapeljskih picah je zdaj čas za novo revolucijo na področju picopeke pri nas – "sourdough pico".

Čičerka s šampinjoni v solati

Sestavine: 20 dag suhe čičerke, 40 dag šampinjonov, olivno olje, 2 stroka česna, 1 čili, kumina, 1 limona, sol, poper, pol šopka mete. Čičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...