Albert in Charlene sta se pred dnevi udeležila tudi poroke švedske prestolonaslednice Victorie. Očitno jima bo kmalu lahko vrnila uslugo. Foto: Reuters
Albert in Charlene sta se pred dnevi udeležila tudi poroke švedske prestolonaslednice Victorie. Očitno jima bo kmalu lahko vrnila uslugo. Foto: Reuters

52-letni Albert je naziv in položaj prvega moža kneževine Monako podedoval po svojem očetu Rainerju III., ki je umrl 6. aprila 2005. Vsi prebivalci kneževine zato že dolgo ugibajo in čakajo, kdaj se bo končno odločil in pomahal samskemu življenju v slovo.

Zdaj pa je v izjavi za javnost knežja družina sporočila, da sta se nekdanja plavalka in manekenka ter Albert le odločila stopiti pred oltar. Datuma poroke v spročilu za javnost niso navedli, zapisali so le, da sta zaročena.

Veljal je za velikega ženskarja
Albert je, še ko je bil njegov oče živ, veljal za precej velikega ljubitelja žensk in z nobeno, do Charlene, ni zdržal prav dolgo, zato je njegove bližnje (pa tudi Monačane) močno skrbelo za prihodnost kneževine - če bi Albert umrl brez moškega potomca, bi kneževina, po stari pogodbi med hišo Grimaldi in Francijo, postala del slednje. Omenjeno pogodbo so sporazumno spremenili šele leta 2002.

Albert ima tudi dve sestri, Stephanie in Karolino. Obe sta že (večkrat) poročeni in imata otroke, a njuni potomci ne morejo naslediti prestola. Karolina Hanovrska ima z drugim možem, tragično umrlim Stefanom Casiraghijem tri otroke, Andrea, Charlotte in Pierre, s trenutnim življenjskim sopotnikom, Ernst Augustom Hanovrskim pa Alexandro. Stephanie, ki je bolj znana po svojem nekonvencionalnem vedenju (s katerim je očetu povzročila kar nekaj sivih las), pa ima tri potomce Louisa in Pauline Ducruet ter Camille Gottlieb.