Na Otoku si je ustvaril dom. Foto: Aleš Fevžer
Na Otoku si je ustvaril dom. Foto: Aleš Fevžer

Z novim državljanstvom se je povečalo tudi zanimanje britanskih medijev za Aljaža. V Sloveniji rojen 25-letnik je tako že opravil svoj prvi intervju, v katerem je razkril, da v Hertfordshiru živi skupaj s svojo zaročenko Kim Perme, nekdanjo članico skupine Foxy Teens - britanski Daily Mail je skupino označil kot slovenski odgovor na Spice Girls.

Medtem ko se Bedene vztrajno vzpenja proti vrhu teniške lestvice (kar gre v nos nekaterim britanskim tenisačem), Kim pod umetniškim imenom Kimalie počasi postavlja na noge svojo glasbeno kariero, pri čemer ji pomaga prijatelj Jeff Wayne, ki je sodeloval tudi pri ustvarjanju glasbe za film Vojna svetov.

Želel je skakati
Bedene je v intervjuju razkril, da si je kot otrok želel postati profesionalni smučarski skakalec. Nekaj časa je skoke tudi treniral, pri 11 letih pa se je odločil, da se bo posvetil tenisu, ki ga je treniral tudi njegov brat dvojček Andraž.

V Veliki Britaniji boljše razmere
Bedene je za britansko državljanstvo zaprosil že leta 2008, dobil pa ga je šele letos. Predtem je nekaj let izmenično treniral in igral tenis na Otoku in v Sloveniji. Za Veliko Britanijo se je odločil po tem, ko je spoznal svojega zdajšnjega menedžerja Johna Morrisa. "Johna sem spoznal na turnirju v Nemčiji in postala sva prijatelja," je povedal Aljaž in dodal, da je pomembno, da trenira na različnih podlagah, kar pa v Sloveniji ni bilo mogoče. "Ljudje, ki poznajo razmere v Sloveniji, me podpirajo. Vedo, da je dobro zame, da ostanem tu, če želim izkoristiti svoj potencial," je še povedal tenisač.

To, da je zapustil domovino, pa ne pomeni, da jo bo pozabil: "Vedno bom znan kot britanski teniški igralec, rojen v Sloveniji. Tam imam še vedno prijatelje in družino, ki jih nikoli ne bom pozabil, prav tako kot ne bom pozabil, od kod sem. Vesel sem, da sem se rodil tam, ampak vesel sem tudi, da me je življenje pripeljalo sem."