Slabše jo je odnesel Blake, s katerim se je Amy poročila 18. maja letos. Foto:
Slabše jo je odnesel Blake, s katerim se je Amy poročila 18. maja letos. Foto:
Amy in Blake
Amy in Blake sta se zaradi pritiskov staršev odločila, da se bosta prijavila v kliniko za odvajanje. Amy je tam zdržala pet dni, čeprav naj bi zdravljenje trajalo šest do osem tednov. Foto: Reuters

Potem ko je Amy nenavadno hitro zapustila kliniko za odvajanje in zagotovila, da ni več odvisna od heroina, sta se z možem odločila rešiti zakonske težave.

Še največ pozornosti je pritegnil njun videz - Amy je imela po obrazu in vratu več modric, kolena pa okrvavljena. Blake jo je po besedah očividcev še slabše odnesel, saj ni bilo dela obraza, ki ga ne bi "krasile" praske in rane.

Pretep se je začel v hotelu
Pretep, ki se je zgodil v razkošnih hotelski sobi, je s prekinitvami trajal kar tri ure, dokler ni Amy začela histerično jokati in metati pohištvo v moža. Kasneje je Amy, sicer znana po svojih mazohističnih nagnjenjih (možu je ljubezen dokazala tako, da si je z nožem vrezala njegovo ime v trebuh), poklicala recepcijo in prosila, naj ji v sobo pošljejo nekoga z medicinskim znanjem, ker si je poškodovala roko.

Okrvavljena sta tekala po središču Londona
Okoli tretje ure zjutraj (ko so zaposleni v hotelu že upali, da je incidenta konec) je pevka stekla ven iz hotela in si šla kupit cigarete. Blake jo je kmalu dohitel, nakar sta se spet glasno sprla. Radovedneži (med njimi tudi podjetni paparci) si niso mogli kaj, da ne bi opazili njune okrvavljene obleke in ranjenih obrazov.

Po nekaj deset minutah glasnega prepira in prerivanja sta oba začela jokati, nato pa sta se skupaj, objeta, odpravila nazaj v hotel.

Amy Winehouse trdi, da Blake ni kriv, da sta se stepla. "Blake je najboljši mož na svetu, ki mi nikoli ne bi storil nič žalega. Zalotil me je, ko sem želela vzeti drogo in takrat je dejal, da nisem dovolj dobra za njega. Takrat sem izgubila živce in ga napadla."

T. K.