Amy se je na koncertu le majala po odru in polglasno momljala spremenjena besedila svojih pesmi. Foto: EPA
Amy se je na koncertu le majala po odru in polglasno momljala spremenjena besedila svojih pesmi. Foto: EPA
Amy in Blake
Amy se je, zato da bi končno lahko videla moža, tako ponižala, da si je razdrla svojo pričesko - pazniki v zaporu so se namreč hoteli prepričati, da ni v lase skrila kakšnih mamil. Foto: Reuters
Amy Winehouse in Blake Fielder-Civil
Odkar sta poročena, se ves čas pojavljata v medijih, saj zadeta razgrajata po ulicah britanske prestolnice, veliko pozornosti pa je pritegnil tudi njun pretep v enem izmed londonskih hotelov.

Britanska pevka je v sredo zvečer v Birminghamu začela svojo 17-dnevno turnejo po Združenem kraljestvu. Malo pred koncertom je prvič, odkar so ga aretirali, obiskala moža v zaporu v Londonu, kjer čaka na sojenje zaradi poskusa podkupovanja priče, kar je pevko tako potrlo, da se (očitno) ni mogla potolažiti brez opojnih substanc.

Omamljena je odpela štiri pesmi
Na koncert se je tako prikazala s polurno zamudo in omamljena odpela štiri pesmi - besedilo je prilagajala svojemu počutju in ga spreminjala v čast svojemu aretiranemu možu, nato pa planila jok. To je več sto njenih oboževalcev tako razjezilo, da so jo izžvižgali, Amy pa jim je precej nerazločno zabrusila: "Naj vam nekaj povem! Tisti, ki mi žvižgate, ste tepci, ker ste sploh kupili karto. Samo počakajte, da moj mož pride iz zapora."

Kar naprej se je spotikala in jokala
Nato je izpustila mikrofon in se odmajala z odra. Eden izmed njenih oboževalcev, James Dyas, je britanskemu tabloidu The Sun opisal dogajanje na koncertu: "Amy se je ves čas opotekala po odru, enkrat se je celo spotaknila čez opremo, na koncu pa ni bila več sposobna niti držati mikrofona, ki ji je kar spolzel iz rok. Ves čas, ki ga je preživela na odru - zapela oziroma zamomljala je štiri pesmi - so jo morali podpirati člani njenega benda."

"Oblečena je bila v ozko minikrilo in globoko izrezano majico, izpod katere ji je ves čas kukal modrček. Ko se je spotaknila po odru, pa ji je ven ušla dojka," je podrobno poročal o pevkinem obnašanju. Dyas je bil, tako kot mnogi drugi, nad koncertom tako razočaran, da je od organizatorja zahteval vračilo denarja.

Blake joče, ker jo pogreša, ona joče, ker ne more brez njega
Sicer pa ima Amy, poleg vsem znanih težav z opojnimi substancami, težave tudi z moževimi sorodniki. Njegovi starši so namreč prepričani, da je Blake pristal v zaporu zato, ker Amy tako zelo slabo vpliva nanj (mimogrede, njeni starši menijo ravno nasprotno). V torek je pevka želela obiskati moža, a je ob prihodu v zapor izvedela, da je pravico do obiska že izkoristila njena tašča Georgette.

To je Amy menda zelo potrlo, saj ves čas ponavlja, da brez Blaka ne more živeti. Tudi on se po poročanju britanskih tabloidov ne znajde najbolje v zaporu - ves čas le joka in kliče svojo ženo, zato so mu drugi zaporniki že nadeli vzdevek Mehkužnež.

T. K.