Amy je na sodišče prišla v kratkem črnem krilu, beli srajici in s svojo značilno visoko pričesko. Foto: EPA
Amy je na sodišče prišla v kratkem črnem krilu, beli srajici in s svojo značilno visoko pričesko. Foto: EPA

Med predstavo Pepelka v britanskem gledališču Milton Keynes Theater je pevka povzdignila glas in ni prenehala govoriti, čeprav so jo preostali gosti prosili naj bo tiho. Predstave gledališča za pantomimo so sicer običajno hrupne in spodbujajo gledalce h kričanju in petju, vendar je, po mnenju tožilca, šlo Amyjino vedenje predaleč.

Po predstavi se je obtoženka tudi sprla s 27-letnim direktorjem gledališča Richardom Poundom, saj ji, že tako rahlo vinjeni, niso želeli postreči alkoholnih pijač. Ko jo je prosil, da zapusti dvorano, se je počutila osramočeno in ga je pocukala za lase.

Težko bo dve leti brez težav
Amy mora zaradi neprimernega vedenja plačati odškodnino v višini 210 evrov. Sodnik Peter Crabtree je ob razsodbi dejal, da je svoj del k dogodku zagotovo prispeval tudi alkohol in da bo pevki verjetno težje kot plačati kazen to, da se v dveh letih ne zaplete v nove težave.

26-letnica se je med zvezde izstrelila z albumom Back to Black, ki ga je izdala leta 2006 in zanj prejela grammyja. Nato se je v medijih vse pogosteje pojavljala zaradi škandalov, glasbo pa je postavila na stranski tir. Njeno pevsko kariero so zasenčile predvsem afere z mamilli in zloglasen zakon, ki se je lani končal z ločitvijo od Blaka Fielder-Civila.

Tokrat brez milosti
Lani je Amy sodišče obiskala tudi zaradi napada na oboževalko. Na nekem dobrodelnem plesu je plesalka Sherene Flash zaprosila Winehousovo, ali jo lahko fotografira. V istem trenutku pa se je pred objektiv skušal zriniti še očitno opiti prijatelj Flasheve. Amy je zato prekipelo in je Sherene udarila s pestjo po očesu.

Pevka je na sodišču ves čas zatrjevala, da je le poskušala odmakniti roko oboževalke in dejala, da je bila prestrašena. Sodnik je po predstavitvi dokazov dejal, da ne more biti prepričan, ali je bil napad dejansko nameren, zato je bila Amy oproščena.

V izjavi po sojenju, ki jo je prebral njen tiskovni predstavnik, je pevka sporočila, da je "zelo srečna, da lahko gre naprej v življenju in pusti to obdobje za seboj". Očitno pa ni bila dovolj trdno odločena, saj se je znova neprimerno vedla in tokrat je sodišče odločilo, da je kriva.