Na družbenem omrežju Facebook je glasbenik zapisal, da svoje diagnoze ni razkril prej, ker je želel zaščititi zasebnost svoje družine in ni hotel vznemirjati svojih oboževalcev. Ob tem je poudaril še, da je po bolezni doniral tudi svojo kri, saj želi raziskovalcem pomagati pri odkritju zdravila za novi koronavirus.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Pandemija, ki je pretresla svet, je imela vpliv tudi name in na določene člane moje družine," je zapisal. "Nisem želel brez potrebe vznemirjati oboževalcev, hkrati pa sem želel zaščititi zasebnost svoje družine. Moram priznati, da sem imel srečo, ker sem v celoti ozdravel do konca marca," je še zapisal glasbenik.

"Ko so mi ponudili možnost, da doniram svojo kri za raziskave in iskanje zdravila, sem nemudoma odgovoril z da. Gre za skromno, a pomembno gesto, s katero sem prispeval svoj delež."

Da je prebolel covid-19, je sicer prvič razkril za Wall Street Journal. "Ko smo zboleli, smo imeli z družino srečo, da smo bili skupaj. Imeli smo povišano telesno temperaturo, zeblo nas je in kašljali smo," je dejal.

Bocelli je sicer s svojim velikonočnim koncertom v milanski katedrali na kanalu YouTube v zgolj prvih 24 urah dosegel več kot 28 milijonov ogledov po vsem svetu, do zdaj pa je njegov nastop imel že več kot 40 milijonov ogledov.

Glasbenik je imel 7. marca napovedan tudi koncert v Ljubljani, a so ga ravno zaradi razmer z novim koronavirusom prestavili na 28. november.