Angelina Jolie na kolumbijsko-venezuelski meji. Foto: AP
Angelina Jolie na kolumbijsko-venezuelski meji. Foto: AP

Ob tem je zvezdnica pozvala mednarodno skupnost, naj trem južnoameriškim državam, v katere se je iz Venezuele zateklo največ ljudi, zagotovijo več podpore. V Kolumbiji se je srečala tudi s tamkajšnjim predsednikom države Ivanom Duquejem.

Zaradi gospodarske in humanitarne krize je Venezuelo v zadnjih mesecih zapustilo kar štiri milijone ljudi. Več kot milijon jih je prišlo v Kolumbijo, ki ima veliko težav pri zagotavljanju namestitev, hrane in zdravstvene oskrbe zanje.

Zvezdnica pogosto obiskuje različna krizna žarišča po svetu. Foto: Reuters
Zvezdnica pogosto obiskuje različna krizna žarišča po svetu. Foto: Reuters

Starši venezuelskih novorojenčkov, rojenih v drugih državah, pa le stežka pridobijo rojstni list zanje, saj nimajo dostopa do vse manj številčnih venezuelskih predstavništev ali pa so v tujino prišli brez potrebnih dokumentov, je opozorila Joliejeva.

"S predsednikom Duquejem sva govorila o nevarnosti, da kar 20.000 venezuelskih otrok ostane brez države, zato je nujno, da mednarodna skupnost ponudi več pomoči Kolumbiji, Peruju in Ekvadorju, ki nosijo levji delež te begunske krize," je dejala 44-letna oskarjevka, ki je oktobra lani venezuelske prebežnike obiskala tudi v Peruju.