Cate je v zadnjem času nasmejana do ušes. Foto: Reuters
Cate je v zadnjem času nasmejana do ušes. Foto: Reuters
Cate Blanchett z ekipo
Filmska ekipa s Cate na čelu je obiskala tudi Sydney. Foto: Reuters

38-letnica je v domačem mestu, ki ga je obiskala v sklopu promoviranja svoje nove uspešnice Elizabeta: Zlata doba, dejala, da bo dojenček na svet privekal aprila.

"Da, da, noseča sem in zato presrečna," je komaj čakala, da konča ugibanja o naraščaju, ki so se pojavljala zaradi v zadnjem času njene nekoliko polnejše postave.

Kmalu tudi umetniška direktorica
Cate in njen mož, prisatelj Andrew Upton, že imata dva sinova, petletnega Dashiela in triletnega Romana, nosečnost pa naj ne bi prekinila njenih načrtov, da januarja skupaj z možem prevzameta mesto umetniškega direktorja sydneyskega gledališča.

Ta dogovor je med nekaterimi gledališčniki povzročil nemalo nejevolje. "Če nekdo dobi oskarja za igro, še ni rečeno, da je primereen tudi za vodenje največjega gledališča v državi," je protestno dejal neki igralec, ki je zato celo izstopil iz združenja.

Od Katherine do Elizabete
Nežna plavolaska je oskarja prejela leta 2005 za upodobitev Katherine Hepburn v uspešnici Letalec. Za najbolj cenjeni kipec v svetu filma je bila nominirana še za Zapise škandala. V svojem najnovejšem filmu pa trenutno najbolj dejavna avstralska igralka igra kraljico Elizabeto. Dogajanje, ki je nadaljevanje filma Elizabeta, je postavljeno v leto 1585, v njem pa so prikazani krvavi boji za pridobitev kraljičinega prestola in zahrbtna družinska izdaja. Kraljico pa prikazuje tudi v bolj osebni luči, saj film razkrije tudi njeno razmerje s pustolovcem sirom Walterjem Raleighom, ki ga igra Britanec Clive Owen.

A. P.