Ribery kritike na svoj račun ni najbolje prenesel. Foto: Reuters
Ribery kritike na svoj račun ni najbolje prenesel. Foto: Reuters

Franck Ribery in njegova žena Wahiba sta si v petek zvečer v Dubaju privoščila pregrešno drago večerjo. Francoski nogometaš si je za večerjo namreč zaželel zrezek, prekrit s 24-karatnim zlatom, piše Jutarnji list.

Z zrezkom, za katerega je odštel 1.200 evrov, se je nogometaš pohvalil tudi na družbenih omrežjih, kjer pa njegova večerja ni naletela na odobravanje, saj so mu številni očitali razsipnost.

Ribery kritike na račun zapravljivosti ni najbolje prenesel in se je nad svojimi sledilci znesel z dolgim zapisom. Med drugim je napisal, da svojega uspeha ne dolguje nikomur, "razen bogu, sebi, družini in tistim, ki so verjeli vame. Vsi drugi ste le kamenček v mojem čevlju." Svoj zapis je podkrepil z nekaj močnimi besedami. Jezo pa je usmeril tudi v obračun z novinarji, ki jim je očital, da raje poročajo o ceni njegovega zrezka, kot pa da bi pisali o njegovih dobrih dejanjih.

Klub bo ukrepal

Nad ravnjo komunikacije pa niso bili razočarani samo njegovi navijači, ampak se je proti Riberyju odločil ukrepati tudi njegov klub.

Športni direktor ekipe Bayern München Hasan Salihamidžić je dejal: "Imel sem dolg pogovor s Franckom in sem mu dal vedeti, da bo dobil zelo hudo kazen, on pa se je s tem strinjal," je dejal Salihamidžić, ki je s klubom trenutno v pripravljalnem kampu nemškega velikana v Dohi. Klub je grožnjo uresničil, saj bo moral Ribery plačati neznano, a visoko denarno kazen zaradi uporabe neprimernega jezika. "