Mama Grete in Beate, Malena Ernman, je, kot je znano, na Švedskem precej znana operna pevka, državo je s skladbo La Voix (The Voice) pred leti zastopala tudi na Evroviziji, zdaj pa se pripravlja na nov projekt, muzikal o življenju Edith Piaf (Ernmanova se bo prelevila ravno v legendarno šansonjerko) z naslovom Forever Piaf, ki naj bi svojo premierno doživel sredi septembra.

K sodelovanju pa je povabljena tudi njena mlajša hči, Beata, ki bo upodobila Edith v mladih letih. Kot je 14-letnica pojasnila v pogovoru za nemško tiskovno agencijo, je že zgodaj ugotovila, da je po materi podedovala dober glasbeni posluh: "Odkar sem spomnim, sem rada plesala in pela." Med njenimi najljubšimi zvrstmi je že od nekdaj tudi francoski šanson. "Da bom lahko izvajala to večno glasbo, je uresničenje sanj," je še dejala.

Lani je mlajša sestra znane švedske okoljske aktivistke predstavila svoj prvi singl Bara du vill (Samo ti boš), ki pa je (za zdaj) še ni ravno izstrelil med zvezde, a glasbenega talenta ji vsekakor ne gre očitati.

Obe hčerki z duševnimi težavami

Ernmanova je v knjigi iz leta 2018 (torej, preden je njena starejša hčerka zaslovela s svojimi petkovimi stavkami za podnebje) razkrila, da imata obe njeni hčerki duševne motnje – tudi Beati so tako diagnosticirali motno pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD), obsesivno-kompulzivno motnjo in aspergerjev sindrom.