Igralec pravi, da je zdravljenje odvisnosti od alkohola boj, ki traja vse življenje. Foto: EPA
Igralec pravi, da je zdravljenje odvisnosti od alkohola boj, ki traja vse življenje. Foto: EPA

46-letnik, ki je bil na zdravljenju že leta 2001 in 2017, je v objavi na družbenem omrežju Instagram razložil, da še vedno ostaja del programa in zdravljenje nadaljuje, ob tem pa se je družini, prijateljem in oboževalcem zahvalil za vso podporo.

"Boj z odvisnostjo je izredno težak in traja vse življenje. Zaradi tega nihče ne more ravno reči, da je končal zdravljenje, saj gre za dosmrtno obvezo. Borim se zase in za svojo družino," je še zapisal.

"Veliko ljudi se je oglasilo na družbenih omrežjih in spregovorilo o svojih težavah z odvisnostjo. Tem ljudem se želim zahvaliti. Vaša moč je navdihujoča in v njej vidim podporo, ki si je nikoli nisem niti predstavljal. Pomaga, da vem, da nisem sam." Opomnil je tudi na to, da iskanje pomoči ni znak šibkosti, temveč znak poguma.

Pred kratkim je o odvisnosti spregovoril tudi njegov brat Casey Affleck, ki je razložil, da z bratom prihajata iz družine, ki ima resne težave z alkoholizmom. "Ben je odvisnik in alkoholik. Moji stari starši so bili alkoholiki, ravno tako kot tudi moj oče, ki pa je zdaj trezen že približno 30 let, medtem ko sem jaz trezen približno šest let."

Affleck ima s 46-letno igralko Jennifer Garner tri otroke – dvanajstletno Violet, devetletno Seraphino in šestletnega Samuela. Zvezdnika sta se poročila leta 2005, leta 2015 pa sta sporočila, da se nameravata ločiti, pri čemer so bili glavni razlogi za to Affleckov alkoholizem, kockanje in skoki čez plot (tudi z varuško). Zahtevek za ločitev je par vložil lani, a kljub temu je Garnerjeva še vedno del njegovega življenja, saj je bila ravno ona tista, ki je sprožila intervencijo in poskrbela, da je šel na zdravljenje.