George se je na sodišče pripeljal nasmejan, ob odhodu pa ni bil tako dobro razpoložen. Foto: Reuters
George se je na sodišče pripeljal nasmejan, ob odhodu pa ni bil tako dobro razpoložen. Foto: Reuters
George Michael
Bo uspel navdušiti zbrane obiskovalce na prenovljenem štadionu Wembley? Foto: Reuters

Oktobra lani so policisti 43-letnega britanskega glasbenika na nekem križišču v Londonu našli zadetega za volanom njegovega mercedesa.

Na sojenju se je danes zagovarjal, da ga je zaradi neljubega dogodka zelo sram, hkrati pa okrcal medije, da so iz sojenja naredili prav absurdni škandal.

Pred sodiščem Brent Magistrates' Court v severnem delu britanske prestolnice je zvezdnika, ki se je pojavil v črni majici in temno modrem suknjiču, pričakala velika skupina fotografov.

Danes sodišče, jutri Wembley
Dejal jim je: "Povsem sprejemam odgovornost za to, da so mi danes naložili takšno kazen. V avtomobilu sem zaspal zaradi kombinacije utrujenosti in prevelikega odmerka zdravil na recept. Vesel sem, da je pričakovanje kazni za menoj. Zdaj sem pripravljen, da priredim največji glasbeni šov v svoji karieri." Michael bo ta konec tedna kot eden prvih nastopil na prenovljenem stadionu Wembley.

Glasbenik, ki ima v lasti hišo tako v Londonu kot v Teksasu, je tudi namignil, da obstaja možnost, da bi se utegnil zaradi nenehne medijske gonje proti njemu preseliti v ZDA.

Mamina smrt začetek propada?
Pred meseci je priznal, da se bori z zasvojenostjo od zdravil na recept, v isti sapi pa dejal, da se mu zdi marihuana mnogo manj škodljiva kot alkohol. Življenje naj bi mu na stranpota ušlo po smrti njegove matere Lesley leta 1997. "Od takrat sem postal samouničevalen, to moram priznati."

Po letih ugibanj in namigovanj o njegovi spolni usmerjenosti je George leta 1998 vsemu svetu priznal, da je homoseksualec. V priznanje ga je prisilila razkrita afera z moškim na javnem stranišču v Los Angelesu.