Priznani glasbenik bo zdaj nekaj časa preživel na bolniškem dopustu. Foto: EPA
Priznani glasbenik bo zdaj nekaj časa preživel na bolniškem dopustu. Foto: EPA
Bregović se je odločil obrati višnje, da sadje ne bi šlo v nič, a se je pri tem hudo ponesrečil.

Bregović si je po pisanju srbskega Blica poškodoval ledveno vretence in je trenutno na opazovanju v bolnišnici. Odločitev, ali je potrebna operacija, naj bi zdravniki sprejeli danes, za zdaj pa pravijo, da je njegovo stanje stabilno in da mu je predpisan strog počitek.

Glasbenik naj bi se odločil, da obere višnjo na dvorišču hiše na elitnem Senjaku v Beogradu, saj je hotel poskrbeti, da sadje ne bi šlo v nič, a mu je na lestvi visoko v krošnji drevesa spodrsnilo in je z višine štirih metrov padel na hrbet.

Padca ni videl nihče
Blic še citira Bregovićevega prijatelja Ninoslava Ademovića, ki je bil ravno takrat v bližini in ki je slišal, kako je glasbenik padel ter zakričal: "Slišal sem glasen au na zadnji strani dvorišča. Takoj sem stekel tja in videl, da je pri zavesti in da lahko premika roke ter noge. V bližini so bili še delavci, a nismo hoteli tvegati in ga premikati, ampak smo raje poklicali reševalce."

Ademovič je še dodal, da nihče ni videl, kako je Bregović padel, da pa so vsi, tako njegovi prijatelji kot družinski člani zelo zaskrbljeni zaradi padca: "Da bi bilo le vse v redu in da ne bi ostal hrom."

Bregovićev menedžer in prijatelj Raka Marić je sicer srbskim medijem povedal, da Bregovića zdaj čaka nekaj dni strogega počitka v bolnišnici, nato pa še najmanj enomesečno okrevanje doma. Dodal je še, da ga je že obiskal in da je bil na začetku v šoku, potem pa so ga začele mučiti hude bolečine.