Glasbeno-plesni spektakel Domination v Las Vegasu bi se moral začeti 13. februarja, a se je pevka odločila, da se zaradi očetove bolezni za nekaj časa odpove nastopanju. Foto: AP
Glasbeno-plesni spektakel Domination v Las Vegasu bi se moral začeti 13. februarja, a se je pevka odločila, da se zaradi očetove bolezni za nekaj časa odpove nastopanju. Foto: AP

"Ne verjemite vsemu, kar slišite in preberete," je svojim oboževalcem prek Instagrama sporočila Britney Spears. Nedavno so se namreč razširile govorice, da jo v ustanovi za duševno zdravje zaprta proti svoji volji.

37-letnica je ves čas zdravljenja molčala, zdaj pa se je odločila spregovoriti, ker je ocenila, da so stvari šle predaleč. "Pojavile so se številne govorice, ekipa in moja družina prejemata grožnje s smrtjo, vse skupaj je noro. Rada bi si vzela čas zase, vendar je to zaradi vsega, kar se dogaja, skoraj nemogoče," je zapisala zvezdnica in zagotovila, da se bo kmalu vrnila na odre. Da zdravljenje poteka po načrtih, je zagovoril tudi njen partner Sam Asghari.

Kdo laže?

Govorice so se po pisanju revije People pojavile, potem ko so začela krožiti elektronska sporočila, poslana z njenega elektronskega naslova, v katerih se namiguje, da je pevka v ustanovi zaprta proti svoji volji. Elektronska pošta je vznemirila mnoge, številni oboževalci, pa tudi znana imena, pa so se na namigovanja odzvali s kampanjo #OsvoboditeBritney (#FreeBritney).

Britney je prek družbenega omrežja pojasnila, da v elektronskih pismih ni kančka resnice, za njimi pa naj bi stal njen nekdanji menedžer Sam Lutfi. "Sporočil nisem napisala jaz, z lažnega elektronskega naslova jih je pošiljal Sam Lutfi in se pretvarjal, da za njimi stojim jaz," je na Instagramu zapisala pevka.

Lutfi se je že odzval na pevkine trditve in zanikal, da stoji za elektronskimi pismi: "Gre za poskus Britneyjine ekipe, ki bi me rada očrnila in utišala gibanje #FreeBritney."

Zaradi očetove bolezni začasno ne nastopa v Vegasu

Pevka se je zaradi očetove bolezni že januarja odločila, da prekine nastope v Las Vegasu, na začetku meseca pa se je odločila za prostovoljno zdravljenje v psihiatrični ustanovi.

66-letni Jamie Spears, ki skrbi za hčerkine posle in naj bi bil zaslužen tudi za to, da se je pevka po živčnem zlomu leta 2007 znova postavila na noge, je v zadnje pol leta prestal že dve operaciji na črevesju. Britney naj bi čez rob porinilo to, da očetovo okrevanje ne poteka po načrtih.