Igralka Cameron Diaz se je leta 2018 uradno upokojila. Foto: Reuters
Igralka Cameron Diaz se je leta 2018 uradno upokojila. Foto: Reuters

Igralka, ki si je s številnimi vlogami ustvarila zavidanja vredno kariero v Hollywoodu, med drugim je znana kot ena izmed Čarlijevih angelčkov, se je leta 2018 uradno upokojila. 47-letna Cameron je igralski kolegici Gwyneth zaupala, kako se je ob tem počutila. "Začutila sem mir. Mir, ker sem končno naredila nekaj zase." Svojemu poklicu je bila tako predana, da je zanemarila zasebno življenje. Hkrati ji je bilo delo naporno, ker je bila konstantno na očeh javnosti, poroča Independent.

Igralka je zaslovela po vlogi v filmu Maska, kjer je sodeloval tudi Jim Carrey. Foto: Reuters
Igralka je zaslovela po vlogi v filmu Maska, kjer je sodeloval tudi Jim Carrey. Foto: Reuters

Ko je dopolnila 40 let, je uvidela, da si v življenju želi še drugih, drugačnih stvari in da je čas za spremembe. "Dolgo sem snemala filme, kar je zahtevalo vsakodnevno garanje. Ko snemaš film, se mu popolnoma posvetiš. Na snemanju si po 12 ur na dan, po več mesecev, vse do konca snemanja. Ne ostane ti nič časa zase."

Igralka je veljala za eno izmed najbolje plačanih hollywoodskih zvezdnic. Med zvezde jo je izstrelila vloga v filmu Maska, kjer je leta 1994 igrala ob boku Jima Carreyja. Znana je po filmih Moj bivši se poroči, Počitnice in Huda učiteljica. Sodelovala pa je tudi v animiranem filmu Shrek, kjer je svoj glas posodila liku Fiona. Nazadnje se je na velikih platnih pojavila leta 2014 v muzikalu Annie.

Cameron se po koncu kariere več posveča svoji družini. Od leta 2015 je poročena z Benjijem Maddenom, na začetku tega leta pa sta se razveselila hčerke Raddix.